bouli-pakoe ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

 Προς όλα τα κόμματα που ζητούν την ψήφο των ελληνίδων και των ελλήνων στις εκλογές της 25/01/2015 και τους υποψήφιους βουλευτές τους. 

 

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ

 

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) (www.pakoe.gr), κοινωνικοπεριβαλλοντικός φορέας με αγωνιστική ιστορία 35 χρόνων, ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου του 1979. Μια ομάδα επιστημόνων ανησυχεί για τα προβλήματα που δημιουργεί η ταχεία και απρογραμμάτιστη ανάπτυξη του τόπου και αποφασίζει να ιδρύσει τον πρώτο αδέσμευτο δυναμικό κοινωνικό φορέα, δίνοντάς του το όνομα ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών).

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΦΟΣ.

 

Οι δικές μας μετρήσεις τροφοδότησαν τα πρωτοσέλιδα του αθηναϊκού Τύπου.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ που ήρθαμε σε ρήξη επειδή επιλέξαμε να παράγουμε στα πιστοποιημένα εργαστήρια μας πρωτογενή στοιχεία και να τα αντιπαραθέτουμε στα καμουφλαρισμένα στοιχεία της εκάστοτε κυβερνητικής κομματικής μηχανής.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ιδιωτικός οργανισμός που λάβαρό του έχει κάνει την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης απέναντι σε κάθε είδους έγκλημα. Και όχι μόνο οικολογικό.

 

35 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος. Τώρα πια δεν θα περιοριστούμε σε μετρήσεις ρύπανσης, διαχείρισης δασών, απόβλητα, τοξικές ουσίες και εφαρμογές εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Θα υψώνουμε τη φωνή μας απέναντι σε κάθε είδους ανομία. Και μέσα από την εφημερίδα μας και μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και μέσα από δελτία Τύπου και μέσα από ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές εκπομπές.

 

ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Επειδή λοιπόν, πιστεύουμε ότι αξίζουμε μια αξιοπρεπή, ποιοτική ζωή, παρόν και μέλλον ανάλογο με τον φυσικό μας πλούτο, που συνεχώς οι εκάστοτε έντεχνες πολιτικές ηγεσίες τον καταστρέφουν ανεξέλεγκτα και άναρχα. Γι αυτό σας ζητάμε σαφείς απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις που πηγάζουν από την 35 άχρονη αγωνιστική μας πορεία, γνώση και εμπειρία που αποκτήσαμε, ερχόμενοι πάντοτε σε αντιπαράθεση και σύγκρουση με όλους αυτούς που βλέπουν τις ελληνίδες και τους έλληνες σαν αριθμούς και όχι ως ανθρώπινες υπάρξεις.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ:

  1. Ποιες είναι οι βασικές σας αρχές για την αντιμετώπιση της ληστρικής εκμετάλλευσης του φυσικού μας πλούτου – που δυστυχώς δεν είναι ΑΠΕ –  αλλά «δήθεν για οικονομικούς λόγους προτιμάται από την ΑΠΕ; Ποια είναι η θέση σας για την ελεγχόμενη εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις θάλασσές μας;

 

  1. Ποιες θα είναι οι πρωτοβουλίες και δράσεις που θα αναλάβετε, για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων που είναι συνέπεια της παντελούς έλλειψης προγραμματισμού λήψης μέτρων στην κλιματική αλλαγή;

 

  1.  Ποια είναι η πολιτική που θα εφαρμόσετε, ώστε να λυθεί – εν μέρει – το πρόβλημα της ανεργίας με την οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων πράσινης ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης αποβλήτων με σκοπό την περιβαλλοντική αλλά και οικονομική ωφέλεια των πολιτών;

 

  1. Ποιες πολιτικές θα εφαρμόσετε στη διαχείριση των υδροσυστημάτων της χώρας, ούτε ώστε να τείνουν να γίνουν ανανεώσιμες πηγές και όχι κοινωνικά αγαθά εν «ανεπαρκεία»  και πηγές πλούτου γης για τους επιτήδειους, αετονύχηδες;

 

  1. Ποιες πολιτικές ανάπτυξης θα εφαρμόσετε ώστε η γεωργία  και η κτηνοτροφία να αποτελέσουν πηγές πλούτου και όχι πηγές καρκινογόνων «βομβών» για τα έντεκα εκατομμύρια έλληνες που επηρεάζεται η υγεία τους από την κακή διατροφική πολιτική της υπερεκμετάλλευσης και της ανεξέλεγκτης υπερκατανάλωσης;

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

 

  • Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν μέχρι τις 12/01/2015 στο e-mailpakoe@pakoe.grαπευθυνόμενο στην Γραμματεία του ΠΑΚΟΕ όπου θα αναφέρεται σαφώς ο ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ.
  • Οι απαντήσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΠΑΚΟΕ (ημερήσια επισκεψιμότητα 12.500-14.000 επισκέψεις) και θα δημοσιευτούν στην μηνιαία εφημερίδα του ΠΑΚΟΕ (56 σελίδες) στις 20/01/2015, όπου κάθε κόμμα και υποψήφιος θα μπορεί να στείλει 500 λέξεις συνολικά ή 100 λέξεις για κάθε ερώτηση.
  • Η εφημερίδα του ΠΑΚΟΕ διανέμεται σε πενήντα χιλιάδες (50.000) συνδρομητές και μη του ΠΑΚΟΕ. Το κάθε κόμμα θα μπορεί να παραλάβει από τη γραμματεία του ΠΑΚΟΕ στις 20/01/2015 εκατό (100) εφημερίδες για προσωπική χρήση.

 

 

Αθήνα 2/01/2015                                           ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ