Βιομηχανικα Αποβλητα -στερεα Επικινδυνα Αποβλητα καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια Στερεα Αποβλητα

Μαζί με τα Δάση αναβαθμίζεται και η «Ελληνικός Χρυσός»

ellinikos-xrysosΔώρο στην Εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός»  προβλέπει το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο για τα Δάση, στο άρθρο 36, παράγραφο 6, εδάφιο β, όπου προβλέπεται ότι «δεν απαιτείται η ύπαρξη προσώπου γηπέδου για την έγκριση δόμησης και την άδεια δόμησης τυχόν κτιριακών εγκαταστάσεων που ανεγείρονται κατά τις κείμενες διατάξεις». Έτσι στην ουσία δίνεται δώρο η άδεια για την κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές.

Η άδεια που έχει η Εταιρεία αφορά στην κατασκευή του δαπέδου και του μηχανολογικού εξοπλισμού και δεν περιλαμβάνει το κτίριο του εργοστασίου.

Και κατά μία άποψη καλό είναι να στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, αλλά πως είναι δυνατόν να γνώριζε ένα στέλεχος της «Ελληνικός Χρυσός» ο μηχανικός κ. Θεοδωρακόπουλος από το Μάρτιο 2014, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, ότι «το Νομοσχέδιο για τα Δάση που θα κατατεθεί στην Βουλή, θα λύσει τα χέρια της «Ελληνικός Χρυσός» για την κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές» ;

Αυτό κατήγγειλε στις 29-7-2014 στην Βουλή η βουλευτής του Σύριζα κ. Κατερίνα Ιγγλέζη.

Και εμείς αναρωτιόμαστε η «Ελληνικός Χρυσός» συνέταξε από τον Μάρτιο 2014 το εδάφιο β της παραγράφου 6 του άρθρου 36 και το έστειλε στο ΥΠΕΚΑ για να το συμπεριλάβει στο Νομοσχέδιο;»

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ. ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.