Διατροφή και Υγεια Καταγγελίες - διατροφης Καταγγελίες-καταναλωτης Καταναλωτής Νερό Ποσιμο Νερο

Διόρθωση ΕΦΕΤ για το νερό «Σέλι»

seliΟ Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ανακοίνωσε ότι η ημερομηνία λήξης του εμφιαλωμένου νερού «Σέλι» που αποσύρθηκε,  είναι Ιούλιος 2015 και όχι Ιούλιος 2014. Η παρτίδα εμφιαλωμένου νερού που αποσύρθηκε κατόπιν μικροβιολογικών ελέγχων είναι λήξεως Ιουλίου 2015, ανακοίνωσε προχθές ο ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του «Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου για τα Εμφιαλωμένα νερά» του έτους 2014, προχώρησε σε δειγματοληψία για να διενεργήσει έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων του φυσικού μεταλλικού νερού «Σέλι» , εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, με ημερομηνία λήξης Ιούλιος 2015, που παρασκευάζεται από την Εταιρεία «Σ. Μεντεκίδης ΑΕ», Πηγή Βερμίου.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις έγιναν από τη Χημική Υπηρεσία Σερρών του Γενικού Χημείου του Κράτους και αφορούσαν σε μία σειρά μικροβιολογικών ελέγχων (κολοβακτηριοειδή, Ε. coli,  εντερόκοκκοι, Pseudomonasaeruginosa, Clostridiumperfrigens) , ανιχνεύτηκε μία αποικία εντερόκοκκων /250 ml νερού, αντί απουσίας.  Το δείγμα χαρακτηρίστηκε ως «ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ» (βλέπε σχετικές Οδηγία ΕΚ)

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΗΒΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΣ ΧΡΩΜΙΟΥ. ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ «ΣΕΛΙ» ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΑΣ ΕΝΤΕΡΟΚΟΚΚΟΣ ΜΕ ΤΗΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ.