Βιομηχανικά Αποβλητα - νερο Θαλασσια Ρυπανση Καταγγελίες-νερο Νερό Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια

Το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να καταστρέψει τον Ισσό Κέρκυρας

issos-paralia-limniΣτην νοτιοδυτική πλευρά της Κέρκυρας βρίσκεται ένα μοναδικό στη Μεσόγειο και σπάνιας φυσικής ομορφιάς και βιοποικιλότητας, προστατευόμενο από το δίκτυο Natura 2000”,  οικοσύστημα του Ισσού. Σε παραθαλάσσια έκταση περίπου 1.800 στρεμμάτων με κεδροδάσος και αμμοθίνες σπάνιες στη Μεσόγειο, εκτείνεται το οικοσύστημα του Ισσού, που έχει σπάνια χλωρίδα και πανίδα (έχουν παρατηρηθεί 126 είδη πτηνών). Σημειώνουμε δε ότι υπάρχουν και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Η εν λόγω έκταση είναι δίπλα στον υγροβιότοπο της λιμνοθάλασσας των Κορισσίων.

Αλλά όπως φαίνεται, μπροστά στον «αποδεδειγμένο επιχειρηματικό σκοπό», όπως προβλέπει το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό και την Παραλία, δεν μετράνε ούτε το “Natura 200” , ούτε η κέδροι, οι αμμοθίνες η τα 126 είδη πτηνών.

Έτσι πάρθηκε απόφαση να κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία και γήπεδα γκολφ.

Υπήρχαν και παλιότερα σχέδια για την εκμετάλλευση της περιοχής, χωρίς ποτέ να υλοποιηθούν. Τώρα που η περιοχή πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ, έχει ξεκινήσει η διαδικασία «εκπλήρωσης του επιχειρηματικού σκοπού», για την ύπαρξη του οποίου αποφαίνεται ο Γραμματέας  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Το ΤΑΙΠΕΔ μάλιστα τον περασμένο Απρίλιο, κατέθεσε προσφυγή στην Δασική Υπηρεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενάντια στην απόφαση χαρακτηρισμού ως δασικής έκτασης του κεδροδάσους της λιμνοθάλασσας του Ισσού.

13 κοινωνικό-πολιτικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την ακύρωση της υπουργικής απόφασης για την εκμετάλλευση του οικοσυστήματος Ισσού.

Το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ, που μέσα σε ένα εξάμηνο άλλαξε τρεις Προέδρους, με ζημιά 1,5 δις ευρώ, καταπατά κάθε δικαίωμα της ελληνικής κοινωνίας για το αυτονόητο, την προστασία της Naturaκαι των υγροβιότοπων, η οποία με νομοθετήματα των κυβερνώντων που έχουν ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων, που δημοκρατικά υπηρετεί την λαϊκή βούληση. Ντροπή σας κύριοι της εξουσίας για το χάλι που φτάσατε την χώρα.

                Θα μου πείτε ότι πρέπει να επιτευχθεί και ο στόχος της ανάπτυξης που δειλά-δειλά υιοθετήθηκε από την Ευρωπλανητάρχη Μέρκελ.

                Η ανάπτυξη όμως πρέπει να διέπεται από κάποιους κανόνες που σεις ψηφίσατε στην Βουλή κύριοι εξουσιαστές μας. Το ΠΑΚΟΕ πάντοτε στις επάλξεις του αγώνα, διαμαρτύρεται έντονα για όλα αυτά.