Καταγγελίες-καταναλωτης καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Καταναλωτής Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια

Νεοπλουτισμός και ρατσισμός για τα εκκλωβισμένα Άγρια ζώα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠολλές είναι οι περιπτώσεις που, ύστερα από καταγγελία, το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) , η ΑΝΙΜΑ, Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης, κ.α. παρέλαβαν άγρια ζώα, που οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουν λόγω του μεγάλου κόστους. Υπάρχουν βέβαια πάντα οι ασυνείδητοι που τα εγκαταλείπουν στην φύση.

Εκτός από τον γνωστό κροκόδειλο «Σήφη», άλλος ένας κροκόδειλος σε ταβέρνα στο Γάζι Ηρακλείου Κρήτης έχει γίνει ατραξιόν για τους πελάτες. Μετά από καταγγελία οι Αρχές διαπίστωσαν ότι ο ιδιοκτήτης έχει νόμιμα το άγριο ζώο με την σφραγίδα CITES, που πιστοποιεί ότι προέρχεται από εκτροφή.

Την Πρωτομαγιά 2012 στην οδό Αχαρνών είχε εμφανιστεί ένα κροκοδειλάκι να περπατά στο πεζοδρόμιο. Μεταφέρθηκε στο ιατρείο της ΑΝΙΜΑ.

Αυξάνουν συνεχώς οι πολίτες που πηγαίνουν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης για να αφήσουν κάποιο άγριο ζώο.

Η ιδιοκτησία άγριων ζώων είναι ανήθικη, ακόμα και αν η προέλευσή τους είναι νόμιμη. Γενεές ολόκληρες τα ζώα συλλαμβάνονται, μεταφέρονται παράνομα η νόμιμα, σε άθλιες συνθήκες μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον και το 67% πεθαίνει κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Νεροχελώνες στη Θέρμη, βουβαλοβάτραχος Αμερικής στην Κρήτη, ιγκουάνα στην εθνική οδό έξω από το Ηράκλειο Κρήτης, γιγαντιαία χελώνα σε χωράφι της Κατερίνης, ελαφάκι Duna-Duna(είδος υπό προστασία) σε PetShopστον Πειραιά, αλεπού στην Ν. Ιωνία, μαϊμού στην Πάρο, …

Τέλος ένα λιοντάρι 500 κιλών, που έτρωγε 40 κιλά κρέας ημερησίως, ζούσε σαν κατοικίδιο σε κτήμα στη Νέα Καλλικράτεια.

Επανειλημμένα το ΠΑΚΟΕ έχει  καταγγείλει τέτοιες πρακτικές και έχει επισημάνει τους κινδύνους που προέρχονται από τέτοιες μετακινήσεις (μετάδοση λοιμωδών ασθενειών, μεταφορά της ρατσιστικής μας αγένειας στα παιδιά μας και άλλα). Όταν όμως οι πολιτικοί διαθέτουν από σνομπισμό στο σπίτι τους μέχρι και μαϊμούδες, τότε οι απλοί πολίτες τι να κάνουν ;  Αυτή η κατάσταση μας θυμίζει τους αθίγγανους, που μαζί με την αρκούδα και το ντέφι τους έβγαζαν καλό «χαρτζιλίκι».