Διατροφή και Υγεια Καταγγελίες - διατροφης Καταναλωτής Νομοθεσία - διατροφης Τροφιμα

ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΝΓΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ…

mangoΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ… 18 ΤΟΝΟΙ ΦΡΟΥΤΟΠΟΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

 

Στις 17 Ιουνίου 2014, οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά προχώρησαν στην απαγόρευση εισαγωγής στη χώρα μας, φορτίου φρουτοποτών μάνγκο με προέλευση από το Πακιστάν, συνολικού καθαρού βάρους 18 τόνων.

Πιο αναλυτικά, κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο ποιοτικό έλεγχο στο χώρο του Ε’ Τελωνείου του Πειραιά, σε 1.231 χαρτοκιβώτια με φρουτοποτά μάνγκο, μετά από εργαστηριακή εξέταση από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπιστώθηκε η ύπαρξη του συντηρητικού βενζοϊκού νατρίου (Ε211), σε συγκεντρώσεις υψηλότερες των ανώτατων επιτρεπτών ορίων.Επιπλέον, στα μέσα συσκευασίας απουσίαζε η προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία αναγραφή του τόπου παραγωγής ή προέλευσης του προϊόντος.

Μετά τα παραπάνω, το συγκεκριμένο φορτίο κρίθηκε μη κανονικό και μη ασφαλές και απαγορεύτηκε η εισαγωγή του στην χώρα μας, μέχρι την οριστική λήψη απόφασης για την τύχη του.

 

ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ. Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΡΩΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ … ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ … ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ … ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΡΑΓΕ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ; 

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ.