Αστικα Αποβλητα Βιομηχανικα Αποβλητα -στερεα Επικινδυνα Αποβλητα Ιατρικά Αποβλητα Καταγγελίες - αποβλητα Νομοθεσια - αποβλητα Στερεα Αποβλητα Τεχνολογια -αποβλητα

Τα απόβλητα στην… υπηρεσία του περιβάλλοντος  

17660Μπορεί να παραχθεί «καθαρή» ενέργεια από τα απόβλητα; Το επιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αειφόρος διαχείριση αποβλήτων» που τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Μηχανικής Περιβάλλοντος του αμερικανικού Πανεπιστημίου Κολούμπια, πιστεύει πως ναι. Το πρόγραμμα θα αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αξιοποιηθούν τα απόβλητα προς όφελος του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει πέντε μέρες και οι συμμετέχοντες σ’ αυτό θα ενημερωθούν για τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες που αφορούν στην ανάκτηση υλικών και ενέργειας, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την μηχανική – βιολογική επεξεργασία των απορριμμάτων.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη, όπου λειτουργεί μια ολοκληρωμένη μονάδα ενεργειακής αξιοποίησης αποβλήτων, και να δουν από κοντά τη λειτουργία της.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, στοχεύει στην περαιτέρω εκπαίδευση των επιστημόνων και ερευνητών που ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και όσων εργάζονται σε τεχνικές υπηρεσίες σχεδιασμού και εκτέλεσης έργων αποβλήτων. Η ενημέρωση θα γίνει. Μονάδα όμως, παρόμοια με της Βαρκελώνης πότε θα γίνει στην Ελλάδα;

 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ. ΠΕΙΤΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΑΡΜΕΞΕΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΣΑΣ ΑΥΤΕΣ? ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΑΚΟΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ!