MANIATISΤα βάσανα δεν έχουν τελειωμό για τη χώρα μας αφού απειλείται και πάλι με νέο οικονομικό χτύπημα, αυτή τη φορά από την προσφυγή της Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς για άλλη μία φορά φανήκαμε ασυνεπείς σε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει από το 2005.  Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή επιτροπή κατέθεσε τον Ιούλιο του 2013 νέα προσφυγή όπου ζητάει να επιβληθούν χρηματικές ποινές στη χώρα μας λόγω ότι παρά τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσουν τη λειτουργία τους και να κλείσουν στη χώρα μας οι παράνομες χωματερές αυτές εξακολουθούν κανονικά και με το νόμο να είναι βιώσιμες και να εξαπλώνονται.

αν και ο Υπουργός Περιβάλλοντος κύριος Γιάννης Μανιάτης είχε δεσμευτεί ως προς την αναστολή λειτουργίας των χωματερών αυτό όπως φαίνεται δεν πραγματοποιήθηκε και η κομισιόν ζητάει αναλυτικά :

1)      να καταβληθεί ποινή ύψους 71.193,60€ ανά ημέρα καθυστέρησης στην εκτέλεση της απόφασης που εκδόθηκε το 2005, από την ημέρα που θα εκδοθεί η απόφαση στη νέα προσφυγή μέχρι και τη μέρα που θα πάψει κάθε εργασία σε οποιαδήποτε χωματερή στη χώρα μας και

2)      να καταβληθεί στην Επιτροπή το ημερήσιο κατ’ αποκοπήν ποσό των 7.786,80€ ανά ημέρα από τον Οκτώβριο του 2005 έως και τη μέρα που θα αναστείλουν τη λειτουργία τους όλες οι χωματερές στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η αίτηση προσφυγής , μαντέψτε ποιος θα πληρώσει και πάλι την ανικανότητα ορισμένων να κάνουν τη δουλειά τους.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.