καταγγελιες-πολιτικη-οικολογια Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια

Η ΕΛΛΑΔΑ «ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ»

ellasΤο «πράσινο φως» έδωσε ο ΣτΕ στη μεταβίβαση του 30% των εκτάσεων των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της μαρίνας του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά Αττικής στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), απορρίπτοντας τέσσερις αιτήσεις  που στρέφονταν κατά της σχετικής μεταβίβασης.

Το ΣτΕ, με την εν λόγω κίνησης καθιστά σαφές πως οι πράξεις που προσβάλλονται δεν έχουν επενέργειες για τους προσφεύγοντες στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και δεν μπορούν να ελεγχθούν από συμβούλους Επικρατείας. Ωστόσο, οι δήμοι και οι κάτοικοι μπορούν να επανέλθουν με νέες αιτήσεις στο ΣτΕ, όταν εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για την έγκριση του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης της περιοχής ή εκδοθούν άλλες υπουργικές αποφάσεις που αφορούν στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι με αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ για 99 χρόνια 5.249.873 τ.μ. του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, 426.011 τ.μ. του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας του Αγίου Κοσμά, 529.792 τ.μ. του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας και έκταση 4.850 τ.μ. στη χερσόνησο του Αγίου Κοσμά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο λόγος που απορρίφθηκαν οι δυο σχετικές αιτήσεις της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης είναι επειδή κρίθηκε ότι οι διεκδικήσεις της αποτελούν ιδιωτική διαφορά που υπάγεται στα πολιτικά δικαστήρια και το ΣτΕ δεν είναι αρμόδιο να τις δικάσει. Επιπλέον, όσον αφορά στη δεύτερη αίτηση, κρίθηκε ότι η Ιερά Μητρόπολη δεν αποδεικνύει με νόμιμους τίτλους ότι έχει δικαίωμα κυριότητας της εν λόγω έκτασης των 4.850 τ.μ.

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΆΛΛΩΣΤΕ, ΜΑΛΛΟΝ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ. ΟΜΩΣ, ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;