δάσηΕρωτηματικά γεννά η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος , Γιάννη Μανιάτη, να προκηρύξει διαγωνισμό  για την κτηματογράφηση 29 νομών , στους οποίους ανήκουν συνολικά 59.000.000 στρέμματα , χωρίς προηγουμένως να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη δασικών χαρτών και δασολογίου. Αυτό ήταν και το βασικό επιχείρημα της  πανελλήνιας κίνησης δασολόγων, η οποία  τον περασμένο Νοέμβρη  υπέβαλε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης αυτής του υπουργού. Σχεδόν βέβαιη θα είναι η αδυναμία του ελληνικού δημοσίου να δηλώσει εγκαίρως  την κυριότητά του επί  πολλών δασικών εκτάσεων, κάτι που θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια,  σε ελλιπή καταγραφή αυτών , άρα και στον κίνδυνο να δηλώσει ο οποιαδήποτε ιδιώτης σαν ιδιοκτησία του δημόσια γη, εγγεγραμμένη πλέον και στο κτηματολόγιο.  Το …μπάχαλο που θα προκύψει θα θυμίζει τα πρώτα στάδια του εθνικού Κτηματολογίου , όπου όποιος ιδιώτης δήλωνε δικαίωμα ιδιοκτησίας, ακόμη και επί …δασών,  το αποκτούσε,  με τους ΟΤΑ να  εγγράφονται ως δικαιούχοι δημοσίων  εκτάσεων  μόνο όταν δεν είχε υποβληθεί προηγουμένως δήλωση από ιδιώτη, αντιστρέφοντας το εύλογο της υπόθεσης , ότι δηλαδή οι δασικές εκτάσεις είναι κατά τεκμήριο δημόσιες, μέχρι να αναγνωριστούν ως ιδιωτικές. Οι εκτάσεις που περιλαμβάνονται στην απόφαση Μανιάτη  θα είναι οι μόνες χωρίς δασικούς χάρτες , αφού στις παλαιότερες περιπτώσεις κτηματογράφησης είχε προηγηθεί τουλάχιστον η σύνταξη δασικών χαρτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι πλέον η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει κτηματολόγιο , ενώ η διαδικασία είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρα με τη γραφειοκρατία να παίζει για ακόμα μια φορά πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΣΚΥΨΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΕΞΑΚΟΣΙΑ (600) –ΝΑΙ , ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ-ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΞΑΤΜΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΣΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗ Ε.Ε. ΤΩΝ ΔΕΚΑ (10) ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΕΠΙ ΒΑΣΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΤΟΤΕ ΥΠΕΧΩΔΕ.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΟΠΟΥ Ο ΥΠΕΚΑ ΠΛΕΟΝ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ…ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΛΟΓΙΟΥ. ΕΛΕΟΣ! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΤΕ , ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;