Οτα Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια Στερεα Αποβλητα

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Για ανεύθυνους χειρισμούς όσον αφορά το θέμα της κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων κατηγορεί τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη, ο υποψήφιος δήμαρχος , Απόστολος Φωτιάδης. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης φαίνεται πως …καθυστέρησε να ξεκαθαρίσει ρητά πως η ΜΕΑ της Αλεξανδρούπολης θα δέχεται μόνο τα σκουπίδια του Έβρου και της Ροδόπης όπως και ότι απορρίπτει τη μέθοδο της καύσης αυτών, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για δριμεία κριτική από την αντίπαλη δημοτική παράταξη , η οποία , αν και παραδέχεται ξεκάθαρα την ανάγκη δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων , δηλώνει πως αρνείται να μετατραπεί η Αλεξανδρούπολη σε υποδοχέα όλων των σκουπιδιών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ο Απόστολος Φωτιάδης τονίζει πως ,αν και ο αρχικός προγραμματισμός πολύ καθαρά προέβλεπε τη δημιουργία δύο μονάδων στον ανατολικό και στο δυτικό τομέα της περιφέρειας, στην πορεία μετονομάστηκε από «ΜΕΑ Αν. Τομέα» σε «ΜΕΑ της ΑΜΘ» με έδρα το δήμο Αλεξανδρούπολης, επισημαίνοντας παράλληλα πως καμιά άλλη περιοχή σε Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί στην περιοχή της τη ΜΕΑ Δυτ. Τομέα , δημιουργώντας τον κίνδυνο –και μέχρι να βρεθεί λύση-να δέχεται η Αλεξανδρούπολη τα σκουπίδια όλης της ΑΜΘ. Ταυτόχρονα αφήνει αιχμές κατά του δημάρχου, λέγοντας πως υπέγραψε μια σύμβαση η οποία αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο καύσης των σκουπιδιών ,αν το επιλέξει ο ανάδοχος , εφόσον στη διακήρυξη αυτής αναφέρεται ρητά πως «η αναθέτουσα αρχή δεν προκρίνει τη χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας επεξεργασίας», αλλά και φέρνει στην επιφάνεια τον… παράνομο χαρακτήρα της συσταθείσας επιτροπής για τη ΜΕΑ, λόγω του ότι έχει οριστεί πρόεδρος αυτής μηχανικός, υπάλληλος του δήμου, που με υπογραφή του ίδιου του δημάρχου και μόλις λίγες μέρες πριν την τοποθέτησή του στις 12/11/2013, είχε τεθεί σε προσωρινή εξάμηνη παύση με πλήρη στέρηση αποδοχών.
ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ,ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΩΝ ΑΒΑΝΤΩΝ, ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΝΟΜΑΡΧΗ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΟΞΥΜΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΧΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ , ΟΠΟΥ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ , ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΚΟΣΙ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΩΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ.
ΕΛΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕ…ΕΝ ΜΕΣΩ «ΚΡΙΣΗΣ» ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΡΙΣΗ, Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ…ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ.