Τις ευεργετικές ιδιότητες κάποιων συγκεκριμένων γενετικά τροποποιημένων τροφίμων επικαλούνται Βρετανοί ερευνητές και στρέφονται προς τον Καναδά για την πειραματική καλλιέργειά τους. Συγκεκριμένα , στις γενετικά τροποποιημένες μωβ ντομάτες αποδίδεται υψηλή θρεπτική αξία, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες με αποδεδειγμένη αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση. Η τροποποίηση , στην οποία οφείλεται και το μωβ χρώμα της, έγκειται στην μεταφορά ενός γονιδίου από ένα άλλο φυτό , κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την παραγωγή υψηλής ποσότητας ανθοκυανίνης. Η εταιρεία NewEnergyFarms στο Οντάριο του Καναδά ανέλαβε τη μαζική καλλιέργεια της «μοβ» ντομάτας , εφόσον οι αυστηροί περιορισμοί της Ε.Ε. για τα μεταλλαγμένα κλείνει ακόμα το δρόμο στους Βρετανούς. Αλλά και το ιχθυέλαιο από τα… χωράφια προκάλεσε το ενδιαφέρον του βρετανικού Κέντρου Αγροτικών και Βιολογικών ερευνών, που υπέβαλε αίτημα για δοκιμαστική καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένου φυτού από το οποίο θα παράγεται ιχθυέλαιο. Το ιχθυέλαιο αυτό θα προορίζεται κυρίως ως συμπλήρωμα διατροφής , μια που το 80% των ιχθυελαίων που αντλούνται ετησίως από τις θάλασσες καταλήγουν στις ιχθυοκαλλιέργειες.
ΜΩΒ, ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΦΟΥΞΙΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ , ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ; ΤΟ ΠΑΚΟΕ ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ, ΕΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ. ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ.