Τη φανερή αντίθεσή τους στην κατασκευή  του  ενός  από τα τρία εργοστάσια διαχείρισης αστικών αποβλήτων που προβλέπονται για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου, στη περιοχή της Παλιόχουνης, εξέφρασαν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα οι κάτοικοι , με συνέλευση  στην οποία συμμετείχε και πλήθος ειδικών. Τα επιχειρήματα των κατοίκων αφορούν τη θέση του εργοστασίου, κοντά σε μια περιοχή που  έχει χαρακτηριστεί ως εξέχουσας πολιτιστικής και αρχαιολογικής σημασίας  και η οποία μάλιστα έχει πληγεί στο παρελθόν κατ’ εξακολούθηση από καταστροφικές πυρκαγιές. Επίσης, κατά τον σχεδιασμό το συγκεκριμένο εργοστάσιο αναμένεται να επεξεργάζεται  απορρίμματα μέχρι και διπλάσιου αριθμού κατοίκων σε σύγκριση με τα άλλα δύο της Πελοποννήσου ενώ ο ΧΥΤΥ είναι μια τεχνολογία που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια στην Ευρώπη καθώς μολύνει με τοξικές ουσίες τόσο τον αέρα , όσο το έδαφος και το νερό.

Η ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΛΙΓΗ…ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡΚΕΡΔΟΥΣ ΔΕ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΝΑΖΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ ΤΙΠΟΤΕ. ΤΩΡΑ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΒΟΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ.

Η ΤΕΡΝΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ «ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ». ΟΜΩΣ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΗ. ΦΤΑΙΕΙ Η ΣΑΠΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ,ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.