Διατροφή και Υγεια Καταγγελίες - διατροφης Τροφιμα

Ο ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ

 

Μεγάλες ελληνικές εταιρείες βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν στο διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε τους προηγούμενους μήνες , όταν ανιχνεύτηκε κρέας αλόγου σε αλλαντικά που βρίσκονται καθημερινά στο πιάτο της ελληνικής οικογένειας. Συνολικά ο ΕΦΕΤ επέβαλε πρόστιμα ύψους 228.000 ευρώ στις εταιρείες που βρέθηκαν να νοθεύουν τα αλλαντικά τους με κρέας προερχόμενο κυρίως από υποσιτισμένα άλογα της Ρουμανίας που δεν είχαν ελεγχθεί από υγειονομικές υπηρεσίες  και εξέδωσε λίστα με τα ονόματα των εταιρειών αυτών, μεταξύ των οποίων είναι οι SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΑΕ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΒΕΕ, ΑΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΑΒΕΕ, ΝΕΤΙΜ.Α.ΜΕΧΜΕΤ, ΝΟΣΤΙΜΑ ΕΠΕ-Ι.ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΠΕ, Α.ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., Τ&Τ FOODSAE, ΑΦΟΙ ΜΠΑΤΑΝΙΑΝ ΑΒΕΕ, ΠΑΣΣΙΑΣ ΑΒΕΕ, ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ, KRIVEKAAE, NIKAΣ ΑΒΕΕ.

ΤΟ ΠΑ.Κ.Ο.Ε. ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΗ ΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΚΡΕΑΤΟΣ» ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΦΕΤ –ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ-ΚΑΙ ΤΟ ΠΑ.Κ.Ο.Ε ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ  ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ,ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.