Την κατασκευή και λειτουργία συνολικά  έξι αιολικών πάρκων, όλα εντός προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura 2000, αποφάσισε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης , δίχως την έγκριση του αρμόδιου φορέα διαχείρισης εθνικών δρυμών με τα δύο από αυτά να αδειοδοτούνται στο εθνικό πάρκο Βόρειας Πίνδου. Μολονότι  η εφαρμογή των περιβαλλοντικών περιορισμών αποσκοπεί στην προστασία των ευαίσθητων οικοσυστημάτων, στην πράξη σπάνια ελέγχεται τόσο η αξιοπιστία των μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όσο και  η εφαρμογή τους.

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΕΚΑ , ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ,«ΔΗΘΕΝ» ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙ, ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA  ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Ο ΕΝΑΣ (ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ) ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ. ΤΟ ΠΑ.Κ.Ο.Ε ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ Ο ΥΠΕΚΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.