Διατροφή και Υγεια Καταναλωτής Ποιότητα και Τιμές Προϊόντα Τροφιμα

ΤΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ;

Ένα ερώτημα που καίει τους γονείς που έχουν μικρά παιδιά στο σχολείο, είναι το τι τρώνε με το χαρτζιλίκι που παίρνουν από το σπίτι, καθώς στα σχολικά κυλικεία διακινούνται ανεξέλεγκτα τροφές που ευθύνονται όχι μόνο για την παιδική παχυσαρκία, αλλά και ένα σωρό άλλες παθήσεις.

Οι πόνοι στην κοιλιά, η διάρροια, ο εμετός είναι μόνο μερικά από τα συνηθισμένα συμπτώματα των τροφικών δηλητηριάσεων που έχουν υποστεί παιδιά στο σχολείο από την κακή διατροφή.

Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να εμφανιστούν μέσα σε 2  έως 36 ώρες, αλλά ακόμη και σε 72 ώρες μετά την κατανάλωση του ακατάλληλου μολυσμένου προϊόντος, ενώ ακόμη και ένας απλός στομαχόπονος μπορεί να είναι αποτέλεσμα ήπιας τροφικής δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με το νόμο, τα κυλικεία στα σχολεία δεν μπορούν να διαθέτουν στα παιδιά τρόφιμα  που δεν είναι ασφαλή και υψηλής ποιότητας.

Και μη νομίζετε ότι τα τρόφιμα που έχουν καλή συσκευασία, οσμή ή εμφάνιση, δεν μπορεί να είναι δηλητηριασμένα, αλλά εκείνα που φαίνονται ακόμη και χωρίς να είναι ειδικός κανείς είναι όσα έχουν αλλοιωμένη μορφή, ή έχουν επιμολυνθεί από άλλα μολυσμένα τρόφιμα επειδή βρίσκονται στις ίδιες συνθήκες συντήρησης.

Οι μολύνσεις προκαλούνται στα τρόφιμα κυρίως από επαφή με τρωκτικά, κατσαρίδες, από φύλαξη σε ακάθαρτους χώρους .

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ) ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ BLOGS, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΜΩΣ ΤΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΩΝ.

Ο ΕΦΕΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΩΝ