Πάνω απο 20 εκ. το χρόνο, υπολογίζεται ότι χάνει το κράτος από φόρους που δεν  πληρώνουν τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις που επεξεργάζονται τον τοξικό μόλυβδο ή διαχειρίζονται και ανακατασκευάζουν μπαταρίες.

Η ανακύκλωση μπαταριών φαίνεται πώς είναι μια πολύ επικερδής διαδικασία, καθώς επιφέρει στις επιχειρήσεις καθαρά κέρδη της τάξεως των 320 εκ. ευρώ ετησίως, ενω ο κλάδος προσφέρει 3.700 θέσεις εργασίας.

παρ’ όλα αυτά σε εθνικό επίπεδο η ανακύκλωση μπαταριών δεν αγγίζει ούτε το 14% του στόχου κι έτσι απειλούμαστε από την Ε.Ε., με επιβολή προστίμων πολλών εκ. ευρώ.

Οι επιχειρήσεις του κλάδου, σε πρόσφατο συνέδριο, κατήγγειλαν ότι ανάμεσά τους υπάρχουν ασυνείδητοι, οι οποίοι διαχειρίζονται τις μπαταρίες και τον τοξικό μόλυβδο που περιέχουν, με μη ορθό τρόπο, προκαλώντας τεράστια ζημιά στο περιβάλλον…

ΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΚΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΩΣΤΩΣΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΑΙΣΧΟΣ» ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΥΝΕΧΩΣ.ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ.ΜΑΝΙΑΤΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.