Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΛΩΤΣΟΠΑΤΙΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την επιχειρούμενη πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης από το ΤΑΙΠΕΔ και την Εθνική Τράπεζα, προχώρησε ο Περιφερειακός  Σύμβουλος κ. Νίκος Γαλανός, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφεριακού Συμβουλίου γι’ αυτό το θέμα.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση στο σύμφωνο της πώλησης αναφέρεται η δυνατότητα ανέγερσης κατοικιών  συνολικής  έκτασης 8.600 τ.μ. ,προς όφελος του ιδιώτη αγοραστή,  ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά από τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα.

Ο κ. Γαλανός, χαρακτήρισε δόλια την πράξη αυτή καθώς ζημιώνει κατάφορα την Εθνική  Τράπεζα και το Δημόσιο και αντιτίθεται   στο Π.Δ. 1/3/2004 που απαγορεύει οποιαδήποτε χρήση γής στην περιοχή που αποτελεί προστατευμένη ζώνη,  ως κατοικία.

 Ο ίδιος προσθέτει ότι κατά παράβαση κάθε νομιμότητας, ο επενδυτής ιδιώτης – αγοραστής, θα μπορέσει σε μια προνομιούχα περιοχή, να χτίσει  και να εκμεταλλευτεί όχι 8.600 αλλά 39.600 τ.μ. κατοικιών  έναντι ενός ευτελούς τιμήματος το οποίο θα εισπράξει το δημόσιο και η Εθνική Τράπεζα.

 Οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι τα επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τους προπηλακισμούς και τις βρισιές, προκλήθηκαν εσκεμμένα από τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό, προκειμένου να μην πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στην Στρατηγική μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία παρουσιάστηκε κατόπιν εορτής.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ , ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟ: ΠΡΩΤΑ Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ κου ΓΑΛΑΝΟΥ  ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.Κ.Ο.Ε ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.