Αστικά Λυματα Θαλασσια Ρυπανση Οικολογία Περιβαλλον Πολιτική Οικολογια Στερεα Αποβλητα

ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Σε καμία ενέργεια που ν’ αποτελεί εγγύηση για  την παύση  λειτουργίας των παράνομων χωματερών, την ασφαλή συσκευασία και απομάκρυνση ή καταστροφή των τοξικών αποβλήτων, την σύλληψη και τιμωρία όσων βιομηχανιών ρυπαίνουν με απόβλητα τα ρέματα, τα ποτάμια, τις λίμνες και τη θάλασσα, αλλά και ουσιαστικά σε κανένα έλεγχο αδειών λειτουργίας, δεν προχώρησε η Ελλάδα, σύμφωνα με καταγγελίες περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Αντιθέτως συνεχίζει να παραβιάζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την άσκηση ορθής περιβαλλοντικής πολιτικής από το 2005 μέχρι σήμερα, παρά τις καταδίκες από την Ε.Ε. και τις απειλές προστίμων εκατοντάδων εκ. ευρώ.

Μάλιστα, ακόμη και τα έργα που κατασκευάστηκαν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, δηλαδή κάποιοι ΧΥΤΑ, έγιναν σε ακατάλληλες φυσικές περιοχές και όχι μόνο δεν έλυσαν το πρόβλημα των απορριμμάτων αλλά δημιούργησαν και πολλά περισσότερα προβλήματα.

Έχουμε καταγγείλλει ότι «στα χαρτιά»  κάποιες χωματερές έκλεισαν, την ίδια ώρα που κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια για ν’ ανοίγουν άλλες σε βουνά και ποτάμια της χώρας.

Μάλιστα σύμφωνα με επίσημη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στις 6 Οκτ. 2005 (υπόθεση c-502/03), η χώρα μας καταδικάστηκε για τους λόγους αυτούς, να πληρώνει κάθε μέρα  7.786 ευρώ, από το 2005, μέχρι να συμμορφωθεί πλήρως με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και νόμους, δηλαδή συνολικώς για τα τελευταία 8  χρόνια 2.078.853,12 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός, ενώ ο συνολικός σχεδιασμός από την πολιτεία δεν προέβλεψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ, ούτε ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΥ έργου που ν’ αφορά στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων.

Ετσι άλλωστε εξηγείται και η «πρεμούρα» για το ΣΜΑ Ευκαρπίας στη Θεσ/νίκη και η προώθηση της καύσης των απορριμμάτων.

 

ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΜΕΝΑ ΤΟ ΠΑ.Κ.Ο.Ε. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ  (34) ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΑ  ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.ΟΙ «ΑΡΜΟΔΙΟΙ» ΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.