Χωρίς κατηγορία

Πατηστε εδω για να υποογραψετε το ψηφισμα!!! ΠΑΚΟΕ: Να καταργηθει το τελος κοινης ωφελειας της ΔΕΗ και να επιστραφουν τα χρηματα στους καταναλωτες αμεσα

Πατηστε εδω για να υποογραψετε το ψηφισμα!!!:

https://secure.avaaz.org/en/petition/Eyropaiki_Enosi_Katargisi_toy_teloys_koinis_ofeleias/

 

Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε., σε συνεργασία με πολλούς δήμους της Αττικής , ξεκίνησε μια καμπάνια αφενός ενημέρωσης των πολιτών-καταναλωτών και αφετέρου καταγγελίας –διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και ιδιαίτερα προς την Δ.Ε.Η.
Η ενημέρωση έγκειται στο γεγονός ότι ενώ από το 2011 (Νόμος 4001/22-8-2011) καταργήθηκε το άρθρο 29 του Νόμου 2773/99, με οποίο επιβαλλόταν αυθαίρετα από τη Δ.Ε.Η. ο όρος «Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας» η χρέωση των οποίων έφθανε περίπου στο 40% της αξίας της καταναλισκώμενης ενέργειας, η Δ.Ε.Η. συνεχίζει να το εισπράττει παράνομα.
Η καταγγελία απευθύνεται στη Δ.Ε.Η. και στον Υπουργό ΠΕΚΑ και στηρίζεται στα παρακάτω στοιχεία:
1.Η σκληρή λιτότητα της τελευταίας πενταετίας δεν δικαιολογεί παράνομες, αδικαιολόγητες και καταχρηστικές χρεώσεις , ιδιαίτερα των Δ.Ε.Κ.Ο. (Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας), όπου μια από αυτές είναι και η Δ.Ε.Η.
2.Οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας , με την καθαρή έννοια του όρου, έχουν στόχους και προοπτικές. Επειδή όμως η συγκεκριμένη Κ.Ω. δεν είχε ούτε στόχους ούτε προοπτικές , καταργήθηκε από τον Αύγουστο του 2011.
3.Τα κέρδη της Δ.Ε.Η. από την επιβολή αυτών των παράνομων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας έχουν υπολογισθεί από το 1999 μέχρι σήμερα στο ποσό των 12,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και από τον Αύγουστο του 2011 μέχρι σήμερα στα 2,8 δις. ευρώ.
4.Πολλές χιλιάδες οικογένειες ,λόγω της αδυναμίας τους να πληρώσουν τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η., βρίσκονται σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα κι σ’αυτές παίζονται……..τα δράματα.
5.Οι δήμοι της Αττικής υπολογίζουν αυτές τις οικογένειες περίπου στις 500.000 ενώ η Δ.Ε.Η. κάνει λόγο για 350.000 περίπου.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. , ΤΗΣ ΡΑΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΚΑ Κ. ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
1.Την καταγγελία αυτή
2.Τις προτάσεις:
α. Να καταργηθεί από σήμερα το τέλος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας
β. Το ποσό που έχει εισπραχθεί παράνομα από το 2011 μέχρι σήμερα να μετακυλίσει στους λογαριασμούς των συνανθρώπων μας που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, να εξοφληθούν οι λογαριασμοί τους και να επανασυνδεθεί το ρεύμα ώστε να γιορτάσουν και εκείνοι τα Χριστούγεννα με όλους μας φωτεινά.