Χωρίς κατηγορία

ΣτΕ : ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν χιλιάδες πολίτες προκειμένου να ακυρώσουν ως αντισυνταγματικές τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις  του ν. 4178 του 13 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Ο Νόμος αυτός έρχεται να αντικαταστήσει παλαιότερες νομοθετικές ρυθμίσεις επι υπουργίας Παπακωνσταντίνου, ενώ οι προσφυγές στρέφονται κυρίως2 κατά των εκτελεστικών αποφάσεων του αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ κ. Στ. Καλαφάτη, σχετικές με την ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών  για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και αφορά τα κτίσματα που δεν κατεδαφίζονται ενώ είχαν κριθεί κατεδαφιστέα και είχαν προλάβει να αποπερατωθούν μέχρι  τις 28 Ιουλίου του 2011..

Οι πολίτες θεωρούν ότι δεν μπορεί οι ίδιοι να είναι νόμιμοι και οι γείτονές τους να ζούν μέσα στην αυθαιρεσία σε επιβαρυμένο περιβάλλον.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΡΤΙΟ, ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.

ΜΕΤΑ ΑΠ’ ΑΥΤΟ… ΤΟ ΧΑΟΣ.

ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Ο… ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, – ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ, ΤΟ ΑΠΕΣΥΡΑΝ- ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

Η ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΧΡΗΣΤΙΑ, ΠΑΕΙ… ΣΥΝΝΕΦΟ.