Σε νέες γεωτρήσεις προχωρά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη  Χαλκιδικής κ. Πάχτας, προκειμένου να διασφαλίσει υγιές πόσιμο νερό, χωρίς αρσενικό πλέον, στους κατοίκους της περιοχής του Νεοχωρίου.

Ωστόσο ένα πείραμα του  τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαψεύδει την …αισιοδοξία του δημάρχου, καθώς ένα σχετικό πείραμα του, που στηρίζεται στην πασίγνωστη αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων, δείχνει ότι οι νέες γεωτρήσεις μπορεί να μολυνθούν κι αυτές με αρσενικό και το πρόβλημα να παραμείνει και να χρονίζει.

Ο κ. Πάχτας έδωσε σε σχετική έρευνα και έργο, πάνω από 200.000 ευρώ, για να διασφαλίσει ένα δίκτυο ύδρευσης χωρίς αρσενικό, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ο κ. δήμαρχος έκανε απλώς μια… νέα τρύπα στο νερό.

Το απλό πείραμα με ένα  μπουκάλι γεμάτο νερό, δείχνει ότι ακόμη και αν βάλει κανείς πολλά καλαμάκια μέσα, την ίδια ποιότητα νερού θα τραβήξουν όλα. Ετσι ακριβώς γίνεται και με τον υδροφόρο ορίζοντα αφού, δεν υπάρχουν στεγανά και το νερό είναι στην ουσία μια ενιαία μάζα σ’ ολόκληρη την κοιλότητα ή τις πολλές κοιλότητες που το φιλοξενούν στο υπέδαφος.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΠΑΧΤΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ.

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΜΕ «ΔΙΑΤΑΓΗ» ΤΟΥ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΥΤΟ  ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ.

ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ Η «ΔΙΑΤΑΓΗ» ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ  ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ.

ΑΙΣΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕ.