Με πρόσχημα μια σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό του δικτύου αποχέτευσης της πόλης που οδηγεί τα αστικά λύματα στον βιολογικό καθαρισμό, η αρμόδια Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόλου, βρήκε την πρόχειρη λύση να … μετατρέψει το λιμάνι της πόλης σε βόθρο, διοχετεύοντας τα στη θάλασσα.

Η ΔΕΥΑΜΒ περιορίστηκε στο να διαβεβαιώσει ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα και ζήτησε από τους πολίτες να μην ψαρεύουν  και να μην κολυμπούν στην περιοχή, κάτι που δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες και σε όλη την έκταση της παραλίας, αν και η καφέ κηλίδα και η δυσοσμία που έχουν κατακλύσει την περιοχή είναι από μόνα τους οι …πρεσβευτές  του κακού που έχει ήδη γίνει.

Για το περιστατικό έχει ήδη παραγγελθεί από την αρμόδιο εισαγγελέα προκαταρκτική έρευνα, ενώ για την απομάκρυνση των κολυμβητών και των ψαράδων έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Βόλου.

Ο Οργανισμός  Λιμένος Βόλου, έχει παραγγείλει σε ιδιώτη να κάνει έρευνα για τη μέτρηση των ποσοστών ρύπανσης του λιμανιού  και να κάνει σχετικές δειγματοληψίες από το θαλασσινό νερό. Η ζημιά ωστόσο έχει ήδη γίνει.

 

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΡΜΟΔΙΩΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΥΨΗΛΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΛΙΩΤΕΣ ΟΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Δ Ω Ρ Ε Α Ν   ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ  Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ ΡΥΠΑΝΣΕΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΙΩΤΕΣ.

ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ «ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ» ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κατηγορίες: Αστικά Λυματα