Ποσιμο Νερο

ΑΣΩΠΟΣ : ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ

Κραυγαλέα περίπτωση απόλυτης αποτυχίας να ελεγχθεί το φαινόμενο της δολοφονικής ρύπανσης, αποτελεί η εξακολουθούμενη ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στον  ποταμό Ασωπό.

Οι βουλευτές του Σύριζα κ. Χ. Καφαντάρη και κ. Γ. Σταθάς, σε σχετική ερώτηση τους στη Βουλή, υπογραμμίζουν τις τεράστιες ευθύνες της πολιτείας, η οποία δεν έλαβε κανένα προληπτικό μέτρο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και για την αποκατάσταση της οικολογικής ζημιάς που έχει γίνει.

Οι ίδιοι ρωτούν να μάθουν εάν και πότε θα θεσπιστεί πανελλαδικά, ασφαλές όριο για την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό, ποια είναι τα σχέδια για εξασφάλιση ασφαλούς πόσιμου νερού στην περιοχή και με ποιο χρονοδιάγραμμα, τι γίνεται με τα βιομηχανικά και άλλα απόβλητα και αν έχουν σταματήσει κάποιοι να τα ρίχνουν στον ποταμό Ασωπό, αν γίνονται έλεγχοι σχετικοί και με τι προσωπικό και τέλος ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την ενημέρωση πολιτών και αγροτών και την προστασία της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, ιδιαταίρως δε μετα την καταδίκη μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.