Στο χωριό Καλλιρόη του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, έχει σκοπό να δημιουργήσει χωματερή για τη μεταφορά σκουπιδιών της ΤΕΡΝΑ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων, της δημοτικής αρχής και των τοπικών φορέων , οι οποίοι υποστηρίζουν πως με το συγκεκριμένο έργο κινδυνεύει ο υδροφόρος ορίζοντας της Άνω Μεσσηνίας. Ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης τόνισε πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για αυτό το έργο και πως δεν είναι υποχρεωμένοι να πάρουν όλο το βάρος των σκουπιδιών, από το οποίο κατέχουν μόνο το 2,5% ενώ η Καλαμάτα το 60%.

Στα δημοτικά διαμερίσματα Μακρισίων, Αλφειούσας και Φλόκας στην Ηλεία, οι κάτοικοι αντιδρούν για την πρόθεση που υπάρχει να επαναλειτουργήσει η χωματερή δίπλα στον ποταμό Αλφειό και κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, που είχε κλείσει με παρέμβαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ε.Ε. και μάλιστα είχε επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο στη χώρα μας για την λειτουργία της.

 

Παντού σκουπίδια. Κατά τ’ άλλα η κυβέρνηση θα τα λύσει όλα τα προβλήματα και ιδιαίτερα Αττική και Πελοπόννησο με τον χορό των δις καλά να κρατεί προς όφελος όμως της τσέπης των λίγων. Το ΠΑΚΟΕ έχει καταγγείλει και στην Ε.Ε. την παράνομη ανάθεση έργων χωρίς προδιαγραφές .

Κατηγορίες: Περιβαλλον