Με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου της αιθαλομίχλης εν όψει του χειμώνα και δεδομένου ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να μην προχωρήσει σε μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, το υπουργείο Περιβάλλοντος ζητά την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά βιοκαυσίμων και την διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε διάφορες εστίες καύσης, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού. Κάποια από τα μέτρα που πρότεινε ο κ. Γιάννης Μανιάτης σε συναρμόδιους υπουργούς είναι τα εξής:

–          Το καθορισμό της οριακής τιμής στα αιωρούμενα σωματίδια, για την ενημέρωση του πληθυσμού και την λήψη έκτατων μέτρων.

–          Τη σύσταση διυπουργικής επιτροπής για τον καθορισμό εκτάκτων μέτρων ανάλογα με την επιβάρυνση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως  και διυπουργικής ομάδας εργασίας για την καθιέρωση της υποχρέωσης του ελέγχου δοκιμής των λεβήτων βιοκαυσίμων, αλλά και κοινής ομάδας με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την αποτίμηση της επιτυχίας του «πράσινου δακτυλίου».

–          Την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά βιοκαυσίμων και συσκευών θέρμανσης με βιοκαύσιμα.

–          Την εκπόνηση και εφαρμογή σχεδίου ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε και λεφτά να χαλάμε. Γιατί ο κύριος Μανιάτης, ΥΠΕΚΑ, έχει λεφτά μάλλον και θέλει να τα πετάξει- ας τα δώσει στους συνταξιούχους- .

Επειδή το ΠΑΚΟΕ ήταν ο πρώτος φορέας (1979) που μίλησε για το νέφος αιθαλομίχλης στην Αθήνα και από την πολύχρονη εμπειρία και γνώση του γνωρίζει ότι όλα αυτά που εξαγγέλλει ο κύριος υπουργός υπάρχουν έτοιμα στα γραφεία του ΥΠΕΚΑ και δυστυχώς τα τρώει ο «σκόρος» και τα ποντίκια.