Τα έτοιμα φαγητά, τα οποία βρίσκουμε σε αφθονία στα καταστήματα τροφίμων συγκαταλέγονται πλέον στα πιο ανθυγιεινά. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν οι μπουκιές κοτόπουλου. οι οποίες απέχουν πολύ από αυτό που λέμε κοτόπουλο. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν περιέχουν τα αναμενόμενα ποσοστά πρωτεϊνών, και αυτό γιατί περιέχουν λίπος σε ποσοστό άνω του 50%, καθώς επίσης περιέχουν περισσότερους υδατάνθρακες. Αυτοί οι υδατάνθρακες θεωρούνται οι «κακοί», αφού προέρχονται από την κρούστα (προϊόν παναρίσματος). Ακόμα, οι περισσότερες μπουκιές κοτόπουλου είναι προτηγανισμένες σε λάδι με ακόρεστα λιπαρά, το ποίο προκαλεί παραμορφώσεις στις κυτταρικές μεμβράνες του οργανισμού, πράγμα που οδηγεί στην ανάπτυξη ασθενειών όπως ο διαβήτης! Ένα ακόμη τρόφιμο που καταχωρείται στα πλέον βλαβερά είναι το hot dog, που έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, συντηρητικά τεχνητές γεύσεις και άκρως ανθυγιεινές προσθήκες. Ακατάλληλα, επίσης χαρακτηρίζονται τα κουλουράκια και τα περισσότερα αρτοποιήματα που αγοράζουμε και δεν παρασκευάζουμε για παράδειγμα μόνοι μας. Συνήθως είναι γεμάτα ζάχαρη, αλάτι και ακόρεστα λιπαρά, τα οποία προτιμώνται από τις επιχειρήσεις, αφού είναι πιο φτηνά και φυσικά παρατείνουν την ημερομηνία λήξης του προϊόντος! Ακόμη όμως και τα δημητριακά για το πρωινό μπορεί να μην έχουν τη θρεπτική αξία, που διαφημίζουν, αφού είναι τεχνητά εμποτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα, γιατί αλλιώς δεν θα είχαν απολύτως τίποτα να προσφέρουν. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, που τους προστίθενται εκ των υστέρων οι βιταμίνες, δεν αυξάνεται ιδιαίτερα η θρεπτική τους αξία, αφού, για παράδειγμα, ο τύπος της βιταμίνης D που προστίθεται δεν μεταβολίζεται εύκολα από τον οργανισμό! Έκπληξη θα προκαλέσει σε πολλούς το γεγονός ότι και οι μπάρες δημητριακών δεν είναι το υγιεινό σνακ που όλοι νομίζουμε. Η διαφήμιση είναι άκρως παραπλανητική, αφού όλες σχεδόν οι εταιρείες περιλαμβάνουν στα συστατικά τους σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, το οποίο δεν είναι από τις καλές τροφές. Ακόμα και για όσες ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν μέλι, η γλυκύτητα οφείλεται στο σιρόπι καλαμποκιού που προσθέτουν. Ακόμα και στις έτοιμες σάλτσες, βασικός συστατικό είναι το σιρόπι καλαμποκιού. Γιατί τόση εμμονή με το σιρόπι καλαμποκιού; Η απάντηση απλή. Είναι φτηνό και βελτιώνει τη γεύση του τελικού προϊόντος. Πολλές, ακόμα, σάλτσες περιέχουν ακόρεστα λιπαρά και άλλα προσθετικά. Τέλος, τα αναψυκτικά αποτελούν τον ηγέτη των άχρηστων τροφίμων αφού δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από θερμίδες και πόντους. Επιπλέον, κάνουν περισσότερο κακό, αφού, εκτός της ζάχαρης, περιέχουν ακατάλληλες γλυκαντικές ουσίες.
Εύκολο και γρήγορο φαγητό με τις συνέπειές του. Το ΠΑΚΟΕ έχει επανειλημμένα καταγγείλει το γεγονός ότι τα περισσότερα έτοιμα φαγητά είναι αφενός ανεξέλεγκτα και αφετέρου επικίνδυνα επειδή όλες οι πρόσθετες ουσίες που συσσωματώνουν σε αυτά είναι σε μεγάλο ποσοστό απαγορευμένες και επικίνδυνες για την δημόσια υγεία.