ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΜΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Πριν πέντε (5) χρόνια το ΠΑΚΟΕ, είχε προτείνει στον Δήμο αλλά και στους κατοίκους, αφενός την μελέτη για την απομάκρυνση του τσιμεντάδικου και αφετέρου για τα σκουπίδια. Τίποτα όμως δεν έγινε και τώρα ήρθαν τα δύσκολα και τα σκουπίδια εγκαθίστανται και το τσιμεντάδικο δεν έφυγε. Στην υγεία μας κύριοι της αυτοδιοίκησης

Με την παρουσία εισαγγελέα και  διμοιριών των  ΜΑΤ άρχισαν ξανά οι εργασίες για τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης ενώ παραμένουν οι αντιδράσεις των κατοίκων και των τοπικών φορέων.

Ο Μιχάλης Γεράνης πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζει ότι οι εργασίες άρχισαν αφού έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την τοπική Αυτοδιοίκηση για το έργο. Επίσης προσθέτει ότι επισκέφτηκε τις εισαγγελικές αρχές και συνομίλησε μαζί τους για το έργο. Τέλος κάλεσε όλους όσους αντιδράνε να συναινέσουν για το περιβαλλοντικό αυτό έργο και να ελέγξουν την κατασκευή του και αργότερα την λειτουργία του.

Ο Μιχάλης Σπάσος εκπρόσωπος των κατοίκων που αντιδρούν τονίζει ότι τα έργα που γίνονται αφορούν μόνο την περίφραξη και ότι θα προβούν και σε άλλες ενέργειες σε συνεννόηση με τον Δήμο Παύλου Μελά. Ενώ ο Δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος αναφέρει ότι θα ερευνήσουν νομικούς τρόπους ώστε να καταθέσουν έφεση κατά την άδειας εκτέλεσης του έργου.