Χωρίς κατηγορία

30-7-2013 ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ

Καλά με τα προγράμματα, καλός ο εθελοντισμός, αλλά με τα προβλήματα της ρύπανσης τι θα κάνουμε στην περιοχή του Γράμμου, που είναι πολλά;

Η Καλλιστώ διοργανώνει φέτος 11-25 Αυγούστου εθελοντικό πρόγραμμα στον ορεινό όγκο του Γράμμου. Ο σκοπός του είναι η χάραξη, ο καθαρισμός και η σήμανση του μονοπατιού που αφορά την αρκούδα.

Όπως μας ενημερώνουν από την οργάνωση θα υπάρχουν δύο ομάδες εθελοντών, η κάθε ομάδα έχει επτά άτομα και η δράση της κάθε ομάδας θα είναι μία βδομάδα.

Ο στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη του οικολογικού τουρισμού , η ανάδειξη της περιοχής μέσω της άγριας πανίδας και η ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Αφού γίνει ο καθαρισμός στο μονοπάτι που ονομάστηκε το ‘’μονοπάτι της αρκούδας’’ θα μπορούν οι τουρίστες και οι επισκέπτες να αποκτήσουν γνώσεις για την βιολογία και την οικολογία της αρκούδας.

Η «Καλλιστώ» ασχολείται με την άγρια ζωή και την φύση, την μεγαλύτερη βαρύτητα την δίνει στην αρκούδα και τον λύκο και την προστασία τους. Προσπαθούν έτσι να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τους πολίτες σε εθελοντικές δραστηριότητες είτε είναι νέοι άνθρωποι είτε μεγαλύτεροι σε ηλικία. Το τελευταίο διάστημα λόγω της κρίσης υπάρχει αύξηση κατοίκων με την συμμετοχή τους στα προγράμματα επειδή θέλουν να προσφέρουν στο περιβάλλον.