Χωρίς κατηγορία

30-7-2013 ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΡΩΠΙΑΣ – ΠΑΙΑΝΙΑΣ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΡΩΠΙΑΣ – ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Όλα αυτά καλά, γιατί όμως το έργο γίνεται μισό και αφετέρου γιατί δεν εστιάζουν τουλάχιστον στην κατασκευή του αποχετευτικού καταρχήν και στην συνέχεια το τόσο ταλαιπωρημένο ΚΕΛ – χρόνια έχει ξεκινήσει η….μελέτη του –

Στην χώρα του παραλόγου όμως ζούμε και δυστυχώς οι «εξουσιαστές»  μας, πιάνονται από την αδιαφορία των εξουσιαζόμενων.

Χθες υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας- Παιανίας από τον περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό. Το έργο έχει προϋπολογισμό 112.900.193,61 ευρώ και αφορά την κατασκεύη δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων με συνολικό μήκος 81 χιλιόμετρα.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο το 2015 θα έχουν καταργηθεί 40.000 βόθροι από τους 150.000 που έχουμε σήμερα, με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχουμε επιπτώσεις στην δημόσια υγεία και το περιβάλλον με την ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης οι κάτοικοι εκκενώνουν τους βόθρους στους δρόμους.

Η χρηματοδότηση γίνεται από το ΠΕΠ Αττικής2007-2013 και η υπογραφή της σύμβασης έγινε μετά το πράσινο φώς του ΣΤΕ αφού εκδικάστηκαν όλες οι προσφυγές. Η επεξεργασία των λυμάτων θα γίνεται σε επίπεδο τρίτου βαθμού και το προϊόν θα είναι καθαρό νερό για άρδευση. Το ΚΕΛ θα κατασκευαστεί σε μία περιοχή 50 στρεμμάτων νοτιοανατολικά του αεροδρομίου Ελ Βενιζέλος.

Όπως επισήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης υπουργός Ανάπτυξης τώρα μπαίνει σε τάξη αυτό το μπάχαλο το συγκεκριμένο έργο έχει περάσει από 40 κύματα, έχει καθυστερήσει πολύ όμως από αύριο αφήνουμε τις θεωρίες και περνάμε σε πράξεις ώστε να γίνει η ζωή δεκάδων χιλιάδων κατοίκων καλύτερη.

Τον πρώτο χρόνο θα καταργηθούν 10.000 βόθροι και με την ολοκλήρωση στην Παιανία θα ωφεληθούν 25.000 κάτοικοι. Όταν γίνει η σύνδεση με το αντίστοιχο έργο στο Μαρκόπουλο θα ωφεληθούν 100.000 κάτοικοι. Καθημερινά θα παράγονται 6.000 κυβικά μέτρα καθαρού νερού κατάλληλο για άρδευση,  λυματολάσπη και βιοαέριο.

.