Χωρίς κατηγορία

ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΤΑΙ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ

ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΤΑΙ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ

Έγκλημα….χωρίς τιμωρία. Όλα στον βωμό της αισχροκέρδειας. Πέρασαν όμως νόμο  στην βουλή για  τον κατώτατο  μισθό από         750 ευρώ στα 425 ευρώ. Το κράτος της ασυδοσίας καλά κρατεί. Το ΠΑΚΟΕ καταγγέλλει την πάγια τακτική της υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας.

Ανακοίνωση προαναγγελία από το ΥΠΕΚΑ για αλλαγή του καθεστώτος των προστατευόμενων περιοχών. «Είναι μεγάλη η  πρόκληση για ολοκληρωμένη διατήρηση και διαχείριση των περιοχών Natura 2000, εν μέσω εξαιρετικά δυσμενών οικονομικών συνθηκών» προειδοποιεί η Κ. Διώτη συντονίστρια ΕΕΚΕ του Σύριζα. Όλα αυτά γίνονται για να εξυπηρετηθούν οι επενδύσεις και οι εξορύξεις μετάλλων, ξέροντας ήδη σύμφωνα με το ΙΓΜΕ ότι το μεγαλύτερο αποθεματικό δυναμικό τους βρίσκεται σε περιοχή υψηλής περιβαλλοντικής προστασίας.

Η Κ. Διώτη συμπληρώνει ότι καμία έκπληξη δεν ένοιωσε με την είδηση αυτή καθώς το ΥΠΕΚΑ τα προηγούμενα χρόνια  με στοχευμένες κινήσεις ξήλωσε όλη την περιβαλλοντική νομοθεσία με απώτερο σκοπό να παραδώσει τον δημόσιο πλούτο σε Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Οι φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών φυτοζωούν αφού το ΥΠΕΚΑ τους έχει κόψει την χρηματοδότηση. Η τύχη του 70% των περιοχών Natura είναι στον αέρα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε νομοσχέδιο για την επιτάχυνση  εκδίκασης ένδικων μέσων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για υλοποίηση επενδύσεων. Το νέο τμήμα Ζ’ θα ασχολείται αποκλειστικά με αξιοποίηση και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.