Χωρίς κατηγορία

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΑΠΟΔΟΜΗΣΙΜΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΑΠΟΔΟΜΗΣΙΜΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Ποια θα είναι τα έσοδα δεν μας λένε. Μόνο τα έξοδα γράφουν. Χρυσοφόρα τα κοιτάσματα των σκουπιδιών, παλαιά ακούγαμε εκατομμύρια δραχμές 10,20,30 και μας φαίνονταν απίστευτα νούμερα. Τώρα ακούμε και βλέπουμε 500 εκατομμύρια δραχμές δλδ 14 εκατ. ευρώ και δεν μας υστάζει τίποτε. Ο υπάλληλος με τα 400 ευρώ πως θα τα βγάζει πέρα;

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωράει στην εφαρμογή ενός συστήματος για την διαχείριση και την επεξεργασία των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων (υπολείμματα τροφών έως φύλλα δέντρων).

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε την υποβολή πρότασης ύψους 1,4 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον-Αειφόρος ανάπτυξη».

Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς αναφέρει πως η Θεσσαλονίκη έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια με θετικά αποτελέσματα στον τομέα της ανακύκλωσης και της καθαριότητας και στοχεύει παραπάνω. Με την διεύρυνση συστημάτων ανακύκλωσης, μειώνοντας των όγκο των απορριμμάτων και αξιοποιώντας τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνει προμήθεια ειδικών κάδων κομποστοποίησης και εγκατάσταση εξοπλισμού δημοτικής κομποστοποίησης οικιακών και εμπορικών βιοαποβλήτων. Οι αρμόδιες δημοτικές αρχές τονίζουν ότι το 40-60% των οικιακών απορριμμάτων είναι απόβλητα οργανικής προέλευσης.