ΠΑΙΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΩΠΙ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΒΟΙΚΟ

          Τα ημίμετρα επανειλημμένα έχουμε ως ΠΑΚΟΕ τονίσει ότι δεν έχουν θετικά αποτελέσματα. Τώρα η περιφέρεια θα ξοδέψει τα λεφτά ΜΑΣ και στην συνέχεια όταν γίνει το ΚΕΛ (Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων) θα ξηλωθεί ο αγωγός που διαφημίζουν τώρα και τα λεφτά μας θα πάνε στην θάλασσα. Άραγε το ΣΤΕ   κρίνοντας ένα τόσο σοβαρό θέμα τα παραπάνω που αναφέρονται δεν τα έλαβε υπόψη του;

Με απόφαση  του Συμβουλίου Επικρατείας τα επεξεργασμένα λύματα των Δήμων Παιανίας και Κρωπίας θα απορρίπτονται στον Ευβοϊκό. Το Έ τμήμα του ακυρωτικού δικαστηρίου ενέκρινε την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς λυμάτων στην περιοχή Χαμολιάς στην Βραυρώνα και απέρριψε τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων για κίνδυνο της προστατευόμενης ζώνης NATURA που υπάρχει στην περιοχή. 

Στο ΣΤΕ προσέφυγαν ο σύνδεσμος κατοίκων οικισμού Πολυτεχνείου Χαμολιά Βραυρώνας, 38 κάτοικοι του Μαρκόπουλου και κάτοικοι της Χαμολιάς.

Στην απόφαση δεν περιλαμβάνονται τα λύματα του Δήμου Πόρτο Ράφτη και Μαρκόπουλου, ενώ παρέμβαση υπέρ του ΣΤΕ κατέθεσε η περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι Κρωπίας και Παιανίας.