ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ;

CRETA FARM το μεγαλείο σου. Ρυπαίνεις, μολύνεις, έχεις υποβαθμίσει την περιοχή που λειτουργείς στο Ρέθυμνο και εσύ ακάθεκτη δηλώνεις απροκάλυπτα κέρδη περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ για το 2012.

Επενδύσεις για την αποτροπή της ρύπανσης που προκάλεσες θα κάνεις ποτέ; Το ΠΑΚΟΕ περιμένει.

Με το ζητούμενο να υπάρξει ισχυρός αντίπαλος απέναντι στην Creta Farms τα επιτελεία των εταιριών Νίκας και Υφαντής βρίσκονται σε πυρετώδης διαβουλεύσεις. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν εξαγορά της εταιρίας Νίκας από την Υφαντής.

Οι συγκυρίες φαίνεται να ευνοούν τις αμοιβαίες υποχωρήσεις  καθώς οι δύο εταιρίες τον τελευταίο καιρό λόγω του διατροφικού σκανδάλου, όπου εντοπίστηκε κρέας αλόγου στα προϊόντα τους έχουν πλήξει της φήμη τους. Μία πιθανή συνεργασία θεωρητικά θα έλυνε  τα οικονομικά θέματα της Νίκας και θα τοποθετούσε την Υφαντής σε άλλη κατηγορία. Στην ουσία εξετάζουν ένα παλιότερο σχέδιο που είχε ναυαγήσει στο παρελθόν λόγω ασυνεννοησίας του κκ. Άγγελου Πλακόπητα βασικού μετόχου στην Νίκας και του Αλέξανδρου Υφαντή από την πλευρά της ομώνυμης εταιρίας.

Το 2012 στην εταιρία Νίκας σημειώθηκαν ζημιές 4,5 εκατ. ευρώ ενώ στην Υφαντής κέρδη προ φόρων 2 εκατ. ευρώ. Η Creta Farm εμφάνισε κέρδη 9,2 εκατ. ευρώ.