Χωρίς κατηγορία

16-7-2013 Πλαστά τιμολόγια στις μπίζνες σκουπιδιών

Πλαστά τιμολόγια στις μπίζνες σκουπιδιών

Τα σκουπίδια της Καλαμάτας και της Σπάρτης μετακινούνται από χωριό σε χωριό, από χαράδρα σε χαράδρα, από δάσος Natura (ΦΟΛΟΗΣ) σε άλλο δάσος Natura. Ο Καράμπελας έκανε την δουλεία που του ανέθεσε χωρίς έλεγχο ο Δήμος Καλαμάτας και ο Δήμος Σπάρτης και πολλοί άλλοι.

Το ΠΑΚΟΕ έχει καταγγείλει επανειλημμένα  όχι μόνο αυτόν, αλλά και άλλους αετονύχηδες εργολάβους που στον βωμό της κάθαρσης των σκουπιδιών λεηλατούν τους απεγνωσμένους Δημάρχους.

Η Ελληνική αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) και οι  δασικές αρχές του Πύργου συνέλαβαν τον Θεόδωρο Καράμπελα με το αιτιολογικό ότι θάβει μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων μέσα στο δρυοδάσος της Φολόης περιοχή Natura. Έχοντας επίσης ανακαλύψει εις βάρος του  πλαστά τιμολόγια και συναλλαγές με εταιρίες φαντάσματα, του έχει καταλογιστεί πρόστιμο 2.000.000 ευρώ.

Το ΣΔΟΕ Αττικής  ερευνά παλαιότερες υποθέσεις με τον ίδιο εργολάβο καθώς το 2009 ο Δήμος Πύργου έδωσε 884.000 ευρώ για να απομακρυνθούν τα σκουπίδια από την πόλη ακαι αλλοιμονο δεν … απομακρύθηκαν.

Με το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου το 2012 είχε υπογραφεί σύμβαση για αποκομιδή μολυσματικών αποβλήτων, όμως ο εν λόγω εργολάβος δεν έχει άδεια μεταφοράς επικίνδυνων αποβλήτων και άγνωστη παραμένει η τοποθεσία που κατέληγαν.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρόλο που εκκρεμούσε δικαστική έρευνα η διοίκηση του νοσοκομείου του ανέθεσε ύστερα από διαγωνισμό οικοδομικές εργασίες ύψους 28.659 ευρώ.