Χωρίς κατηγορία

15-7-2013 ΑΠΟ ΕΚΤΡΟΠH Σ’ ΕΚΤΡΟΠΗ Ο ΑΩΟΣ

ΑΠΟ ΕΚΤΡΟΠH Σ’ ΕΚΤΡΟΠΗ Ο ΑΩΟΣ

Το ΠΑΚΟΕ επανειλημμένα έχει αντιταχθεί σ’αυτήν την προσπάθεια παραπληροφόρησης για την εκτροπή του Αώου. Η περιφέρεια αντιτίθεται σε αυτήν την εκτροπή. Ας δούμε τι θα γίνει;

Η κυβέρνηση ενέκρινε τελικά την εκτροπή του Αώου παρά τις αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, τους φορείς, τους επιστημονικούς φορείς και τους ευρωβουλευτές για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, στο Εθνικό Πάρκο της Πίνδου, στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα και στον τουρισμό και την κτηνοτροφία της ευρύτερης περιοχής.

Επτά Υπουργεία (Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Οικονομικών, Παιδείας, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης) ενέκριναν την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την διαχείριση υδάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου που περιλαμβάνει και την δημιουργία φράγματος στις πηγές του Αώου.

Η ΚΥΑ φέρει την υπογραφή του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρου Καλογιάννη ενώ η περιφέρεια υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα εκτροπής των νερών του Αώου και ότι το έργο είναι αδύνατον να κατασκευαστεί.