Χωρίς κατηγορία

12-7-2013 ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μπράβο σε όλους αυτούς της καθημερινής μας ζωής.

 

Η Κυρία Κατερίνα Μητσιάλη συχνά αιφνιδιάζει τους περαστικούς, οι οποίοι την βλέπουν να μαζεύει απορρίμματα κάτι το ασυνήθιστο για κάτοικο των βορείων προαστίων.

Ευαισθητοποιημένη εδώ και 30 χρόνια η κυρία Μητσιάλη τονίζει ότι είναι κρίμα να χαλάει μία όμορφη περιοχή από τα σκουπίδια επίσης θυμάται όταν έμενε Αγία Παρασκευή και πήγαινε από το Ψυχικό για να βρει τους μοναδικούς τότε μπλε κάδους. Το καλοκαίρι στις διακοπές της στους Παξούς μάζευε σκουπίδια από την παραλία καθώς όπως αναφέρει δεν ανέχεται μπουκάλια δίπλα της σε μία παραλία.

Ο κύριος Νάσος Παπαχριστόδουλος σύμβουλος στρατηγικής και μάρκετινγκ σε εταιρίες τεχνολογίας και καινοτομίας και μία από τη «ψυχές» του εθελοντικού κινήματος Παγουρίτσας έχει την λογική των ανθρώπων που δεν τα περιμένουνε όλα από το κράτος. Συμμετέχει συστηματικά σε καθαρισμούς σε πόλεις, αναδασώσεις, μέχρι και το λιμάνι στα Σύβοτα καθαρίσαμε τονίζει με καμάρι. Δεν γίνεται να τα περιμένει κανείς όλα από το κράτος θα πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία ότι κάποιος άλλος τα κάνει όλα για εμάς.

Όσο νωρίτερα το συνειδητοποιήσουμε τόσο το καλύτερο όπως ο 22χρονος Νίκος Κιούσης ιδρυτής του Ώρα για Δράση, που συνέχισε την περιβαλλοντική δράση μετά από τις σχολικές περιβαλλοντικές εκδρομές και δηλώνει ότι δραστηριοποιούμαστε σε όλη την Αττική και δίνουμε βάρος στο να γίνονται οργανωμένες δραστηριότητες  ύστερα από μελέτη.

Η κυρία Άννα Χατζηνικήτα δημοτική σύμβουλος σε θέματα εθελοντισμού αναφέρει ότι εθελοντές και κράτος πρέπει να είναι ένα και ότι με συντονιστικό ρόλο προσπαθούμε να οργανώσουμε όλους τους συλλόγους στην Ρόδο με σκοπό την οργανωμένη δράση. Η πιο πρόσφατη περιβαλλοντική επιτυχία στην Ρόδο είναι η συμμετοχή 3.000 εθελοντών για καθαρισμό βουνών, δασών και ακτών.

Τέλος ο Κύριος Κιούσης τονίζει ότι ο εθελοντισμός είναι κάτι που γίνεται για να προσφέρουμε χωρίς αντάλλαγμα.