Χωρίς κατηγορία

12-7-2013 ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ

Ευρώ στα καμένα δάση, προβλήματα ακόμα με τον Δήμαρχο της Ζαχάρος να αγοράζει για λογαριασμό του εξακοσάρα Mercedes.

Τι φταίει άραγε η ανικανότητα ή η γραφειοκρατία; Πως γίνεται να μην έχουν γίνει ουσιαστικά έργα ανακούφισης των πληγέντων από τις πυρκαγιές και ανάπτυξη του νομού μέσα από τα χρήματα του Ταμείου του κ. Μολυβιάτη;;

Τα στοιχεία που προέρχονται από το υπουργείο Μεταφορών, που χειρίζεται το ταμείο από την στιγμή της ενσωμάτωση του με τις Δημόσιες Επενδύσεις, έχουν μπερδέψει τους πάντες στην καταμέτρηση των χρημάτων. Όπως  τον Βουλευτή Γεώργιο Κοντογιάννη ο οποίος έχει καταθέσει εδώ και καιρό μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να μάθει τι έγιναν τα χρήματα.

Η Διονυσία Αυγερινοπούλου  δηλώνει ότι έχουν χρηματοδοτηθεί άσχετα έργα, ενώ υπάρχει και καταγγελία στο έργο με αντικείμενο την αναδάσωση του δάσους της Φολόης ύψους 4 εκατ. ευρώ από πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης, όμως το δάσος δεν κάηκε ΠΟΤΕ. Άλλα έργα που δεν έχουν γίνει είναι ο δρόμος προς την Αρτέμιδα και τη Μάκιστο, το σπήλαιο του Καϊάφα ,αλλά ούτε χρηματοδοτήθηκαν οι κτηνοτρόφοι από τα χωριά της Πηνείας.

Οι συνέπειες της καταστροφής δεν ήταν μόνο δάση και σπίτια, αλλά ζωντανά και καλλιέργειες. Η βιοποικιλότητα του νομού έχει σχεδόν καταστραφεί και η διάβρωση του εδάφους είναι μεγάλη γιαυτό φέτος είχαμε και πλημμύρες. Τελικά ποια έργα έγιναν;  Αφού δεν έχει κατασκευαστεί ο δρόμος  προς την Αρτέμιδα και την Μάκιστο ενώ βρέθηκε κονδύλι  178.500 ευρώ για την «αμοιβή των 15 διακριθεισών  ομάδων στο Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό σχεδιασμός προτύπων κατοικιών».

Από την μία βρέθηκε κονδύλι 180.000 ευρώ για αρχαιολογικό χώρο στην Ρόδο από την άλλη όμως η σπηλιά του Καϊάφα που είναι κομμάτι των ιαματικών λουτρών της περιοχής κοντεύει στην καταστροφή. Τελικά ποιοι φταίνε;;;;