Χωρίς κατηγορία

11-7-2013 ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ

ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ

Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά το γεγονός ότι οι πολίτες είναι εκτεθειμένοι στα επικίνδυνα ιατρικά Απόβλητα. Πρόταση που έχουμε καταθέσει από τις αρχές του 2013 που δυστυχώς έχει πέσει στα σκουπίδια μαζί με την εγκληματική του πρώην υπουργού Υγείας Κου Λυκουρέντζου.

 

Ύστερα από έλεγχο του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στην Γενική Κλινική στο Αιγάλεω βρέθηκαν 55 κούτες με επικίνδυνα  νοσοκομειακά απόβλητα βάρους 365 κιλών και 3 ειδικοί κόκκινοι κάδοι αγνώστου βάρους. Στην ασφάλεια οδηγήθηκε ένας 48χρονος διευθύνω σύμβουλος της Γενικής Κλινικής Αιγάλεω.

Στην αυτοψία που ενεργήθηκε οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας,  βρήκαν έξω από το νοσοκομείο 7 σακούλες με ιατρικά απόβλητα όπως γάζες, σύριγγες με αίμα, καθετήρες ανακατεμένα με αστικά απόβλητα. Εντός της κλινικής ανακάλυψαν ότι η μεταφορά των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων δεν γινόταν με ειδικά τροχήλατα κλειστού τύπου αλλά με καρότσι από super market, με αποτέλεσμα οι ασθενείς και οι περαστικοί να είναι εκτεθειμένοι στα επικίνδυνα υλικά.