Χωρίς κατηγορία

10-7-2013 ΤΑΧΥΤΕΡΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ

ΤΑΧΥΤΕΡΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ  ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ

 

Ελπίζουμε ο νέος υπουργός να μην βλέπει..επιλεκτικά τα προβλήματα του περιβάλλοντος και τις λύσεις τους. Του θυμίζουμε ότι από την παρέμβαση του, έχουμε κακή εμπειρία  για τα ..κολοβακτηρίδια στο νερό του Ναυπλίου όπου πήγαν στο νοσοκομείο περίπου 500 πολίτες της πρώτης πρωτεύουσας της πάλαι ποτέ Ελλάδας και δυστυχώς πόλη που εκλέγεσθαι βουλευτής.

 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Ι. Μανιάτης ζήτησε  από τις αρμόδιες υπηρεσίες  την επιτάχυνση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης και άμεση προώθηση για υπογραφή όσων αποφάσεων έχουν ήδη συντάξει οι υπηρεσίες του υπουργείου.

Πρόκειται για 13 αποφάσεις  που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση σημαντικών έργων. Μεταξύ των αδειών που υπέγραψε ο Κ. Μανιάτης είναι  η ανακατασκευή υφιστάμενης δεξαμενής νερού, την απλή διάνοιξη  δασικού δρόμου στην περιοχή Τρικάλων, επέκταση εργοστασίου παραγωγής υφαντών, μονωτικών και πλαστικών προϊόντων στο Σουφλί, το αρδευτικό δίκτυο του φράγματος  του «Ιασίου» και άλλες οι οποίες έμεναν σε ντουλάπια εδώ και χρόνια.

Στις περισσότερες περιπτώσεις είχε απαιτηθεί και η κατάθεση προμελέτης των έργων διαδικασία που καθυστερούσε 1-2 χρόνια.