ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

Από λόγια πάμε καλά. Στα έργα χωλαίνουμε. Όσον αφορά τα στερεά απόβλητα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Το ΠΑΚΟΕ επανειλημμένα έχει καταγγείλει το γεγονός, αλλά… ΤΙΠΟΤΕ.

Ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος  Γιοχάνες Χαν  δήλωσε ότι είναι αδιανόητο η Ελλάδα  να κινδυνεύει να χάσει Ευρωπαϊκά χρήματα μέσα σε τέτοια κρίση και να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμα. Τα έργα προτεραιότητας πρέπει να προχωρήσουν  χωρίς καθυστέρηση όπως επίσης και το νέο πρόγραμμα. Ζήτησε από την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για άμεση επανέναρξη των αυτοκινητοδρόμων δείχνοντας την πρόθεση της κομισιόν να συναινέσει σε αναδιανομή κοινοτικών κονδυλίων για αυτόν τον σκοπό.

Η επιτροπή δείχνει ικανοποιημένη για το ζήτημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων όμως ο Κύριος Χάν ζήτησε λεπτομερή χρονοδιαγράμματα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στις Βρυξέλες υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το ΔΝΤ κατηγόρησε την κομισιόν  ότι δεν συνέβαλε στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, ενώ κύκλοι της επιτροπής έλεγαν ότι μέσω τον διαρθρωτικών κονδυλίων έχουν δημιουργηθεί 110.000  θέσεις εργασίας την τρέχουσα περίοδο.