Χωρίς κατηγορία

8-7-2013 ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΟΙΚΟΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

ΠΑΡΑΝΟΜΗ–ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ

Η ‘’σάπια’’ κρατική μηχανή στο ζενίθ της. Ο υπηρεσιακός ‘’Κιντής’’ δίνει άλλοθι με την παράνομη καθόλα απάντηση-απόφαση του. Ο δήμαρχος ‘’διορίζει’’ πρόεδρο λιμενικού Ταμείου, γνωστό φίλο του που χρωστάει στον Δήμο  ληξιπρόθεσμα χρέη περίπου 20.000 ευρώ.

Κολώνες και ρολόγια της ΔΕΗ παράνομα στην παραλία. Καντίνες χωρίς άδεια λειτουργίας που ‘’δήθεν’’ εξυπηρετούν τους πολίτες και η θάλασσα κατά τον Δήμαρχο είναι ‘’να την πιείς στο ποτήρι’’. Παρά το γεγονός  ότι συμφωνεί πως όλα τα αστικά λύματα από τους 10.000 περίπου ‘’απορροφητικούς βόθρους’’ πέφτουν ανενόχλητα στις θάλασσες του Ωρωπού.

Ελλάς το μεγαλείο σου!!! ΑΝΙΣ-ΩΡΩΠΙΕΣ πάρτε θέση … μάχης.

4 Ιουλίου 2013 στην εφημερίδα των συντακτών  όλη η διάσταση του μεγάλου θέματος που τελματώνει την παραλιακή ζώνη του Ωρωπού. Τι ανέφερε ο Δήμαρχος και πόσα εισέπραξε το ‘’μαϊμού’’ δημοτικό του ταμείο.

Αδιευκρίνιστο παραμένει το καθεστώς λειτουργίας του λιμενικού ταμείου Ωρωπού, που μετατράπηκε από κρατικό σε δημοτικό  χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Η πράξη δεν αναγνωρίστηκε από από το υπουργείο Ναυτιλίας ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη αναγνώριση ούτε από το υπουργείο Εσωτερικών. Σήμερα 15 μήνες μετά, η νομιμότητα του Λιμενικού Ταμείου παραμένει αμφισβητήσιμη.

Το ταμείο εισπράττει τέλη για σκάφη τα οποία οι άδειες είναι στον αέρα και έτσι παίρνει παράταση στο αμφισβητούμενο καθεστώς. Το λιμενικό ταμείο είναι δημοτικό μόνο στα λόγια του Δήμαρχου, στην πράξη είναι παράνομο, δεν μπορεί να εκδώσει άδειες στους καταστηματάρχες που κάνουν χρήση της χερσαίας ζώνης και στερεί  από το δημόσια νόμιμα έσοδα. Αυτά δηλώνει ο πρόεδρος της λιμενικής επιτροπής του Κρατικού Λιμενικού Ταμείου Ανδρέας Γαζβινιάν, ο οποίος έχει κινηθεί νομικά με εξώδικο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου ρωτώντας τους υπουργούς Εσωτερικών και Ναυτιλίας γιατί δεν διευθετείται το θέμα, πήραν ως  απάντηση ότι ακόμα περιμένουν την απάντηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Ο δήμαρχος Ωρωπου δηλώνει ότι δεν υπάρχει θέμα , η υπόθεση λύνεται σε 3 λεπτά και ότι όλα γίνονται για μία καρέκλα. Το δημοτικό λιμενικό ταμείο λειτουργεί κανονικά και η μεταφορά του έγινε πριν  ψηφιστεί ο νόμος και δεν υπάγεται στις διατάξεις του. Ο νόμος που ψηφίστηκε πέρυσι τον Απρίλιο το αναφέρει ως Ταμείο Σκάλας Ωρωπού. Ο απαραίτητος όρος είναι η απογραφή από τις κρατικές διοικήσεις  καθώς και οι εκκρεμότητες συμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η υπόθεση της Σκάλας Ωρωπού δείχνει, την ασυνεννοησία την προχειρότητα αλλά και το πόσο αλαζονική μπορεί να γίνει η εξουσία αντιμετωπίζοντας όσους την αμφισβητούν ως «γραφικούς».