ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

Πρόστιμο 103.000 ευρώ επέβαλαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος στον Δήμο Γλυφάδας για παράνομη κατάληψη Δημόσιας δασικής και αναδασωτέας έκτασης,  ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών και την λειτουργία παράνομου νεκροταφείου.

Η υπόθεση για το παράνομο νεκροταφείο ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου το 2011 όταν ο δήμος Γλυφάδας περιέφραξε έκταση 5,8 στρεμμάτων στην περιοχή πατητήρι στον Υμηττό την ανακήρυξε σε δημοτικό νεκροταφείο και πραγματοποίησε 8 ταφές. Όταν η κίνηση έγινε αντιληπτή οι αρχές απαγόρευσαν κάθε ενέργεια στον χώρο. Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος κατέληξαν ύστερα από μελέτη ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν μπορεί να λειτουργήσει ως νεκροταφείο  γιατί προστατεύεται από 3  διαφορετικά καθεστώτα: είναι δασική και αναδασωτέα έκταση, περιλαμβάνετε στην προστατευόμενη περιοχή nature του Υμηττού και στην ‘α ζώνη προστασίας του Υμηττού

Η υπόθεση έφτασε στον εισαγγελέα λόγω της σοβαρότητας της ώστε να διερευνηθεί. Περεταίρω δεν ασκήθηκαν όμως διώξεις στους υπεύθυνους, το μόνο που έγινε ήταν ένα μικρό πρόστιμο από το δασαρχείο Πεντέλης στο οποίο υπάγετε η περιοχή. Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος επέβαλαν πρόστιμο 103,500 ευρώ το οποίο δεν επιβλήθηκε άμεσα επειδή οι αρμόδιοι υπουργοί απέφυγαν να το υπογράψουν. Ο γενικός γραμματέας Κύριος  Σ. Κουρουζίδης  αναφέρει ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση συνεργασίας και ο δήμος δεν άφηνε καμία  προσπάθεια για να βρεθεί λύση. Ο Κύριος Σ. Κουρουζίδης υπέγραψε το πρόστιμο στις 19/6 σύμφωνα με την απόφαση η χρηματική ποινή αφορά κατάληψη δημόσιας δασικής και αναδασωτέας έκτασης, κατασκευή νεκροταφείου χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση, πραγματοποίηση εργασιών σε μπαζωμένο ρέμα  και ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών.

Επί τέλους κάποια στιγμή πρέπει οι αρχές να παίρνουν τις ευθύνες τους. Λύση όμως για τα νεκροταφεία δόθηκε;  Απόσα γνωρίζουμε ΟΧΙ.