Χωρίς κατηγορία

1-7-2013 ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΟΙΚΟΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΕΡΑΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Ένα ακραίο  σενάριο εκτυλίχτηκε στα Εξάρχεια καθώς γνωστή εταιρία τηλεφωνίας έκανε απόπειρα για τοποθέτηση παράνομης κεραίας η οποία βρισκόταν σε ταράτσα δίπλα από βρεφονηπιακό σταθμό και απέναντι από κέντρο ξένων γλωσσών.

Οι κάτοικοι όταν  αντιλήφτηκαν το γεγονός πήγαν  στην ταράτσα της πολυκατοικίας και διέκοψαν την εγκατάσταση της . Όπως αναφέρουν μαρτυρίες ήταν όλα έτοιμα για την λειτουργία της. Οι ίδιοι οι κάτοικοι της πολυκατοικίας δεν γνώριζαν για την κεραία.

Οι κάτοικοι αμέσως κατήγγειλαν το περιστατικό στο Δήμο Αθηναίων με αποτέλεσμα  το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών να κρίνει αυθαίρετες τις οικοδομικές εργασίες αφού η έκδοση πολεοδομικής άδειας είναι ελλιπής καθώς λείπουν εγκρίσεις αρμόδιων φορέων. Ο κύριος Χρήστος μέλος της Ανοιχτής συνέλευσης  κατοίκων Νεάπολης Εξαρχείων τονίζει ότι θα παλέψουν με οποιοδήποτε τρόπο για να φύγει η κεραία , έχουν ήδη μαζευτεί 400 υπογραφές πολιτών ενάντια στην εγκατάσταση της κεραίας.

Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πολεοδομία , θα ζητήσουν τον σχετικό φάκελο και την κατεδάφιση της κεραίας. Ο 5ος όροφος της πολυκατοικίας και το δώμα δίπλα από την κεραία ανήκει σε έναν γιατρό ο οποίος έχει εξαφανιστεί, κάτοικοι δηλώνουν ότι πάει να βγάλει λεφτά σε βάρος της υγείας τους.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ. ΟΜΩΣ ‘ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΑ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΟ’