Χωρίς κατηγορία

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΟΙΚΟΣΧΟΛΙΑΖΕΙ 1-7-2013

ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

            Το 1994 στα ράφια μανάβικων στις ΗΠΑ εμφανίστηκε μια διαφορετική ντομάτα, ήταν πιο όμορφη και είχε καλύτερη γεύση αυτή ήταν η πρώτη γενετικά τροποποιημένη ντομάτα. Αντίθετα με τις φυσιολογικές ντομάτες η συγκεκριμένη δεν χαλούσε γρήγορα ούτε γινόταν μαλακή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι παραγωγοί πριν την γενετική ντομάτα είχαν προσπαθήσει να την ωριμάσουν με τεχνητά μέσα το αποτέλεσμα ήταν να έχει δυσάρεστη γεύση.

Στην γενετική τροποποιημένη ντομάτα οι επιστήμονες κατάφεραν να απενεργοποιήσουν το γονίδιο που κάνει τις ντομάτες να μαλακώνουν. Έτσι η Calgene ζήτησε να πιστοποιήσει την καταλληλότητα του νέου λαχανικού. Το προϊόν βγήκε στην αγορά και πολλοί καταναλωτές ενθουσιάστηκαν, από τότε άρχισε μία κουβέντα για το τι βάζουμε στα πιάτα μας με αποτέλεσμα η Calgene να αγοραστεί από την Monsanto, που είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο στην προώθηση γενετικά τροποποιημένων σπόρων.

Η διαφορά ανάμεσα στην Calgene και την Monsanto είναι πως κανένα από τα προϊόντα της Monsanto  δεν έχει περάσει από διαδικασία καταλληλότητας έτσι πολλοί ακτιβιστές μιλούν με μένος κατά της εταιρίας επειδή δεν έχουν υπάρξει σοβαρές και ανεξάρτητες μελέτες για τις πραγματικές επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων φυτών στην υγεία μας.

ΤΟ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ; ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ, ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΝΟΘΕΙΤΕ!!!