Χωρίς κατηγορία

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΟΙΚΟΣΧΟΛΙΑΖΕΙ 1-7-2013

ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ  δείχνει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με τον αυτισμό. Οι επιστήμονες  διαπίστωσαν ότι  οι γυναίκες που είχαν εκτεθεί  σε υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους  έχουν διπλάσια πιθανότητα να γεννήσουν παιδί με αυτισμό σε σχέση με άλλες γυναίκες που ζούσαν σε περιοχές με λιγότερη ρύπανση.

Είναι  η πρώτη έρευνα σε εθνικό επίπεδο που εξετάζει σχέση μεταξύ αυτισμού και ατμοσφαιρικής ρύπανσης . Η Αντρέα Ρόμπερτς επικεφαλής της έρευνας  σχολιάζει ότι  «η  έρευνα μας προκαλεί  ανησυχίες  γιατί δείχνει ότι ανάλογα με τον τύπο του ρύπου , από 20% έως 60% των γυναικών που συμμετείχαν ζούσαν στις περιοχές  όπου ο κίνδυνος αυτισμού ήταν υψηλός ».

Οι επιστήμονες  γνωρίζουν ότι τα σωματίδια αιθάλης πετρελαίου , μολύβδου μαγγανίου, χλωριούχου μεθυλενίου  και άλλων ρύπων πλήττουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες  και την ανάπτυξη του παιδιού.  Δύο παλαιότερες μελέτες  είχαν δείξει σχέση μεταξύ ατμοσφαιρικής μόλυνσης και αυτισμού όμως ήταν μόνο για 3 περιοχές των ΗΠΑ.

ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ 34 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΤΟ ΠΑΚΟΕ  ‘ΦΩΝΑΖΕ’ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗΣ, ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 35 ΧΡΟΝΙΑ , ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ.