Χωρίς κατηγορία

23-4-2013 ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΟΙΚΟΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΝΕΦΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ραδιενεργά αέρια, τα οποία πιθανότατα εκλύθηκαν κατά την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα τον περασμένο Φεβρουάριο, ανιχνεύθηκαν στο Τακασάκι της Ιαπωνίας, περίπου 1.000 χλμ. από το σημείο της δοκιμής. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO), «εντοπίστηκαν δυο ραδιενεργά ισότοπα του ευγενούς αερίου ξένον, το ξένον 131m και το ξένον 133, που παρέχουν αξιόπιστες πληροφορίες για την πυρηνική δοκιμή.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ καταγγέλει αυτήν την απαράδεκτη στρατηγική του « ποντικιού και της γάτας» γιατι όπως το τσερνομπιλ, ετσι και οι πυρηνικεσ εκφοβιστικεσ δοκιμεσ θα πληξουν σιγουρα και την ευρωπη.

 

ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Την υιοθέτηση και άμεση εφαρμογή αυστηρών κανονισμών για τις εκπομπές καυσαερίων από τα οχήματα, την υιοθέτηση αυστηρών προδιαγραφών για τους καυστήρες βιομάζας και την υιοθέτηση προτύπων για την ποιότητα του αέρα των εσωτερικών χώρων έθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ευάγγελος Λιβιεράτος, στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Περιβάλλοντος κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο διεξήχθη στο Δουβλίνο υπό την προεδρία της Ιρλανδίας.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΣΤΩ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΡΙΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΡΥΠΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ «ΑΡΜΟΔΙΟΣ» ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ.

 

ΕΥΦΛΕΚΤΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΛΟΓΩ…ΒΡΟΧΩΝ

Με «μπαλώματα» και τη συνήθη καθυστέρηση ξεκινούν και φέτος τα προγράμματα αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Ακόμη και αν δοθούν τα 13 εκατ. ευρώ τις επόμενες μέρες, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να υπογραφούν οι συμβάσεις με τους ανάδοχους των έργων. Στη χθεσινή σύσκεψη των συναρμόδιων υπηρεσιών υπό τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη αποφασίστηκε να εξασφαλιστούν μέσα στον Μάιο 2,5 εκατ. ευρώ από πόρους του Πράσινου Ταμείου για τη βελτίωση των δασικών δρόμων, τον καθαρισμό της βλάστησης, τη συντήρηση υδατοδεξαμενών και πυροφυλακίων. Άλλα 3 εκατ. ευρώ θα δοθούν από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων. Ακόμα αποφασίστηκε  να προχωρήσει η πρόσληψη 251 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις και να προκηρυχθούν οι θέσεις με πράξη του υπουργικού συμβούλιου. «Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες το 2013 εξασφαλίσαμε για δασοπροστασία 72 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 53,8 εκατ. διαχειρίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος» τόνισε ο κ. Καλαφάτης. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. «Όλα αυτά είναι μπαλώματα», δήλωσε ο Νίκος Μπόκαρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δασολόγων του Δημοσίου. «Ζητάμε να γίνει έλεγχος για τον τρόπο διάθεσης αυτών των κονδυλίων» τονίζει ο κ. Μπόκαρης.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ «ΦΩΝΑΖΕΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ, ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΟΜΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΤΑΡΑ» ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. «ΧΩΝΙ» ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΔΙΣΟΙΩΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ.