Στην Ελλάδα θα βρίσκεται την Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Απριλίου, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Περιβάλλοντος, Γιάνες Ποτότσνικ (Janez Potocnik), ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη και του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση.
Ο κ. Ποτότσνικ αύριο Πέμπτη, θα πραγματοποιήσει ομιλία στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους 12 περιβαλλοντικών μη κυβερνητικών οργανώσεων στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας.
Τέλος, το απόγευμα ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μεταβεί στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων – Ψυτάλλειας όπου και θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, τις μονάδες ενέργειας και ξήρανσης, και ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Θεμιστοκλής Λέκκας ο Διευθυντής Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων, Ηλίας Θώδος και στελέχη της επιχείρησης θα του παρουσιάσουν το πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης του νερού της Ψυτάλλειας που προωθεί το ΥΠΕΚΑ.
Τον κ. Ποτότσνικ θα συνοδεύει η Υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Άρης Αλεξόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, Ανδρέας Ανδρεαδάκης.