Βιομηχανικά κτίρια που κάποτε λειτουργούσαν έχουν μετατραπεί τώρα σε «νεκροταφεία» επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ota.gr, το γεγονός ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ειδικός χώρος υγειονομικής ταφής για τα επικίνδυνα τοξικά απόβλητα, αφήνει πρόσφορο έδαφος στους επιτήδειους.
Παράλληλα, η ανεξέλεγκτη απόθεση των τοξικών αποβλήτων εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες.
Την ίδια στιγμή κυκλώματα λαθρεμπορίας λαθρεμπορίας τοξικών αποβλήτων αναλαμβάνουν, έναντι αμοιβής, να μεταφέρουν τα παράνομα απόβλητα σε χωματερές, δάση και ποτάμια.
Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν εγκαταλελειμμένα εργοστάσια με επικίνδυνα τοξικά απόβλητα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στην περιοχή του Βοτανικού, όπου πριν 6 μήνες οι κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν στις αρχές ότι από ένα εργοστάσιο αναδυόταν έντονη δυσοσμία.
Αμέσως κατέφθασε στην περιοχή κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.
Διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του κτιρίου, μέσα σε πλαστικά βαρέλια, που μηδαμινή προστασία παρείχαν σε περίπτωση διαρροής, βρίσκονταν αποθηκευμένα τοξικά υλικά, άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, όπως πολυόλη, διφαινυλομεθάνιο και δυισοκυάνειο.
Ακτινοβολίες
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ : ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ
Δελτίο Τύπου 713 / Αθήνα, Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΓΕΝΙΚΟ, ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΦΜ Η κλιματική κρίση δεν είναι κάτι γενικό, αλλά έχει ονοματεπώνυμο, δηλαδή, έχει το ονοματεπώνυμο αυτών που μολύνουν και ρυπαίνουν το περιβάλλον, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ΦΜ και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Δράκου.