Το ΠΑΚΟΕ συμμετέχει με συνδρομή στο AVAAZ και στους αυτόχθονες του Αμαζονίου, ούτως ώστε, τα σχέδια του απαράδεκτου «δήθεν» προέδρου όλης της Βραζιλίας να μην τελεσφορήσουν. Για αυτό στις δίκαιες εξεγέρσεις λέμε «ΝΑΙ».

          Για άλλη μία φορά οι αυτόχθονες κοινότητες του Αμαζονίου δέχονται επίθεση και κινδυνεύει το σπίτι τους και ο πολιτισμός τους. Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας σχεδιάζει να δώσει όπλα στους γαιοκτήμονες και να ξεπουλήσει το δάσος σε εταιρείες εξορύξεων και υλοτομίας.

          Η ακτιβίστρια Σόνια Γουαχαχάρα και οι ηγέτες της μεγαλύτερης Ένωσης Αυτόχθονων Λαών της Βραζιλίας (ΑΡΙΒ) ετοιμάζουν κινητοποίηση στην πρωτεύουσα όπου θα βγουν με χιλιάδες κόσμο στους δρόμους προκειμένου να σωθεί ο Αμαζόνιος. Το Avaaz ζητάει τη συνδρομή όλων μας έτσι ώστε να παρέχουμε δικηγόρους, συμβούλους ασφαλείας και προηγμένη τεχνολογία που θα σημαίνει συναγερμό όταν τα χωριά τους δέχονται επίθεση καθώς επίσης να έρθουν σε επαφή με μέσα ενημέρωσης προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους.

          Ο Αμαζόνιος φιλοξενεί το 10% των ειδών του πλανήτη, δίνει οξυγόνο στον αέρα που αναπνέουμε, απορροφά τεράστιες ποσότητες καυσαερίων και σταθεροποιεί το παγκόσμιο κλίμα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τον καταστρέψουν γιατί το δάσος αυτό είναι απαραίτητο για την επιβίωση όλων μας. Οι αυτόχθονες είναι αυτοί που μπορούν να το προστατέψουν καλύτερα καθώς ζουν κάτω από τα δέντρα του και το αποκαλούν σπίτι τους. Αντιμετωπίζουν όμως εχθρικές κυβερνήσεις, ισχυρά λόμπι και τεράστιες βιομηχανίες εξορύξεων.

Κατηγορίες: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ